Ανοίγει ο φάκελος ΚΕΕΛΠΝΟ στη Βουλή

Τη δικογραφία που έχει σταλεί στη Βουλή και αφορά τη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ θα εξετάσει την ερχόμενη εβδομάδα η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Με την υπόθεση αυτή ανοίγει ο γ΄κύκλος για τη διερεύνηση τυχόν σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014, μετά τον φάκελο “Ντυνάν” και τον φάκελο “Διαγνωστικές Αρθροσκοπήσεις”.

Τοποθετούμενα εισηγητικά τα μέλη της Επιτροπής για το ΚΕΕΛΠΝΟ, έκαναν λόγο για αρκετές «γκρίζες ζώνες» και μεγάλο εύρος προς διερεύνηση που προτάθηκε να χωριστεί σε θεματικές, άποψη η οποία τελικά επικράτησε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε επιστολή στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία υποστηρίζει ότι Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να ασχοληθεί με το θέμα αυτό καθώς παραβιάζεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Στην 30σέλιδη επιστολή της, η υπάλληλος εκτοξεύει απειλές για τέλεση αξιόποινων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα για όποιον βουλευτή συνεχίσει να ασχολείται με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, εγκαλώντας τους ακόμη και για εσχάτη προδοσία.

Την επιστολή της υπαλλήλου αποκάλυψε στην Εξεταστική ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς εγείροντας μάλιστα θέματα νομιμότητας της επιτροπής. Στην αντίπερα όχθη, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την υπάλληλο «εκπρόσωπο κύκλου συμφερόντων» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ουσιαστικά εκπροσωπεί τα -πολιτικά ή μη- πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε, πάντως, ομοφώνως να παραπέμψει την επιστολή στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής προκειμένου να γνωματεύσει σχετικά.

Πηγή: virus.com.gr / ert.gr, cnn.gr, news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*