ΠΕΔΥ 24ωρης εφημερίας και επισήμως!

Έκτακτα περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμιας φροντίδα υποδέχεται, στο πλαίσιο 24ωρης εφημερίας, από εχθές Δευτέρα 10/7 η Μονάδα Αλεξάνδρας του ΠΕΔΥ.

Κατ’ εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ του Υπ. Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, η Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας λειτουργεί πιλοτικά όλο το 24ωρο (καθημερινές – Σαββατοκύριακα – αργίες) για έκτακτα περιστατικά που απαιτούν πρωτοβάθμια περίθαλψη και προσέρχονται με ίδια μέσα.

Όπως εξηγεί η Αριστοτέλους, «πρόκειται για εκείνα τα  περιστατικά που μέχρι σήμερα μετέβαιναν υποχρεωτικά στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία, καθώς δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική επιλογή παροχής επείγουσας φροντίδας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Συνήθως η εξυπηρέτηση των ασθενών αυτών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων καθυστερεί πολύ, συχνά ώρες ολόκληρες, επειδή δεν αξιολογούνται ως κρίσιμα και το προσωπικό των Νοσοκομείων υποχρεώνεται να δώσει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση ασθενών των οποίων η ζωή διατρέχει άμεσο κίνδυνο».

Έτσι, στη Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας υπάρχει Παθολόγος, Καρδιολόγος και Παιδίατρος σε 24ωρη βάση, ενώ άλλες 5 ιατρικές και εργαστηριακές ειδικότητες (Ορθοπεδικής, Χειρουργικής, Ακτινοδιαγνωστικής, Βιοπαθολογίας και Οδοντιατρικής) παρέχουν υπηρεσίες καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και Σαββατοκύριακα-αργίες από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, παραμένοντας τις υπόλοιπες ώρες σε διαρκή ετοιμότητα.

Παράλληλα, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος ιατρείων, με δική του είσοδο και κατάλληλο εξοπλισμό, για την υποδοχή των περιστατικών.

Το Υπουργείο Υγείας, στοχεύοντας στην αποφόρτιση των γύρω νοσοκομείων, καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν αυτή τη νέα δυνατότητα. «Η πιλοτική λειτουργία της Μονάδας Υγείας Αλεξάνδρας σε 24ωρη βάση θεωρείται αποφασιστικής σημασίας, καθώς η επιτυχής επέκταση της εφαρμογής θα οδηγήσει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του συστήματος υγείας», σημειώνεται.

Η Μονάδα βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας 119, Τ.Κ. 11475, Αθήνα, ενώ μπορείτε να καλέσετε το κέντρο παροχής έκτακτης πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο  210-6479799.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*