AIG: “Βρισκόμαστε στο σωστό στρατηγικό μονοπάτι”

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Το ΔΣ της AIG βρίσκεται σε διαδικασία εντατικής αναζήτησης του “σωστού ατόμου” για τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, δήλωσε ο πρόεδρος του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού σε ανοιχτή του επιστολή προς του μετόχους που συνόδευε την ετήσια έκθεση της AIG για το 2016.

“ΤΟ ΔΣ και η διοίκηση της εταιρείας πιστεύουμε ακράδαντα ότι βρισκόμαστε στο σωστό στρατηγικό μονοπάτι και αναμένουμε να δρέψουμε τα οφέλη των μέτρων που πήραμε το 2016, παρουσιάζοντας ένα σημαντικά βελτιωμένο προφίλ ρίσκου και μια πιο αποτελεσματική βάση κόστους”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο μη εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ της AIG, Douglas Steenland.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ανάλυση της UBS υποστηρίζει ότι το “χαμηλό ηθικό” στην AIG ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά για την ασφαλιστική ώστε να διατηρήσει και να προσλάβει τα ταλαντούχα στελέχη που χρειάζεται για να ολοκληρώσουν το φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της που περιλαμβάνει πώληση δραστηριοτήτων και μείωση του κόστους, με απώτερο στόχο την επιστροφή 25 δισ. δολ. στους μετόχους του ομίλου.

Η AIG κατέλαβε την τελευταία θέση μεταξύ 10 ασφαλιστικών ομίλων που αξιολογήθηκαν από τους ίδιους τους εργαζομένους τους σε διάφορες κατηγορίες, από τις ευκαιρίες καριέρας έως τις προοπτικές της εταιρείας σύμφωνα με ανάλυση της UBS που χρησιμοποίησε στοιχεία της Glassdoor Inc. Εκρόσωπος της AIG αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Πέρυσι η AIG βρέθηκε στην τελευταία θέση σε 7 από τις 10 κατηγορίες (αποδοχές, επιδόσεις διοίκησης, εταιρικές αξίες κλπ.)  που αξιολογούν οι χρήστες της Glasdoor, που περιλαμβάνουν εργαζομένους και διαμεσολαβούντες. H ΑΙG που ανακοίνωσε στις 9 Μαρτίου την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Peter Hancock βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες από το 2012, ισχυρίστηκε ο αναλυτής της UBS Brian Meredith.

Η ανάλυση της UBS στηρίχθηκε σε 6.300 σχόλια για τη AIG που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα Glassdoor, τα οποία φέρονται να προέρχονται από εργαζομένους μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων. Πάνω από τα 1.400 σχόλια προέρχονταν από εργαζομένους της IAG. Η CNA Insurance βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης φέτος, παίρνοντας την πρωτιά από την Travelers, καταλήγει η ελβετική τράπεζα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*