ΕΙΑΣ, σεμινάριο, ασφαλίσεις

ΕΙΑΣ: Νέα εγκεκριμένα σεμινάρια επανεκπαίδευσης-επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, ο επίσημος θεσμικός -μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- εκπαιδευτικός φορέας της ασφαλιστικής αγοράς, διοργανώνει εγκεκριμένα από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΕΙΑ της Τράπεζας της Ελλάδας εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα έτη 2015 και 2016, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της υποχρεωτικής επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τον Τομέα Β΄ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς» και τον Τομέα Γ΄«Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΙΑ έχει διευκρινίσει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 της ΠΕΕ 45/2014, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υποχρεούνται να παρακολουθούν κάθε χρόνο σεμινάρια και των τριών τομέων (Α΄, Β΄, Γ΄), έκαστο των οποίων πρέπει έχει ελάχιστη διάρκεια 5 ωρών, προκειμένου κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να συγκεντρώνει τουλάχιστον 75 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους τρεις τομείς εντός των πέντε ετών 2015-2019.

Το ΕΙΑΣ ανακοινώνει τα δύο παρακάτω σεμινάρια για τον Τομέα Γ΄ «Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων», που θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων στην τάξη, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ινστιτούτου (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος). 

Το πρώτο σεμινάριο (7 ώρες) θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, 13.30 – 20.30., ενώ το δεύτερο (8 ώρες) την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 16:00 – 20:00, και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, 16:00 – 20:00. 

Εισηγήτρια των σεμιναρίων για τον Τομέα Γ΄ είναι η κα Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016. Το κόστος συμμετοχής για την παρακολούθηση του κάθε σεμιναρίου, διάρκειας 7 ή 8 ωρών, κυμαίνεται από τα 50 έως 70 € ανά άτομο.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικούς συμβούλους, πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων και συντονιστές ασφ/κών συμβούλων), σε υπαλλήλους επιχειρήσεων (αντ)ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 5ετή προϋπηρεσία στις πωλήσεις προϊόντων Ζωής και Ζημιών, καθώς και να είναι είτε κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ είτε απόφοιτοι Λυκείου.

Οφέλη των εκπαιδευομένων:

  • Παρακολούθηση των υποχρεωτικών σεμιναρίων από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό οργανισμό ασφαλιστικών σπουδών
  • Επικαιροποίηση, ανανέωση και εκσυγχρονισμός των επαγγελματικών γνώσεων των εκπαιδευομένων
  • Διοργάνωση του σεμιναρίου από τον μοναδικό εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ασφαλιστικό οργανισμό που ίδρυσαν οι ασφαλιστικές εταιρίες της αγοράς μας
  • Επαγγελματική αξιοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στην ασφαλιστική αγορά
  • Ενίσχυση εικόνας και βελτίωση σχέσεων με τους πελάτες
  • Αύξηση των αποτελεσμάτων της οικονομικής δραστηριότητας
  • Απόκτηση Βεβαίωσης επιτυχούς ολοκλήρωσης, κατόπιν εξετάσεων, του εγκεκριμένου από την ΤτΕ προγράμματος.

Τέλος, σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες των επόμενων δύο σεμιναρίων για τον Τομέα Β΄ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς»:

  • 1ο Σεμινάριο: «Ασφαλιστική Σύμβαση & Κλάδος Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων – Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες», διάρκειας 8 ωρών.
  • 2ο Σεμινάριο: «Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση & Αιτιάσεις», διάρκειας 8 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στο αρχείο ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑ Γ’_Οκτ. 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*