Εurolife: Συνέργιες εκατομμυρίων με την Grivalia

[starbox]

Την δυνατότητα ασφάλισης χαρτοφυλακίου ακινήτων ύψους 250 εκατ. Ευρώ θα έχει πλέον η Eurolife αφού αποτελεί  ‘συγγενική ΄ εταιρεία με την Grivalia Properties. Και οι δύο εταιρείες έχουν ως μητρικό όμιλο την Fairfax και σαφώς αναζητούν συνέργιες με τις συνεργασίες τους.  Ήδη η μετακόμιση της Eurolife στο κτήριο της Πανεπιστημίου που άνηκε στην Fairfax ήταν η πρώτη συνέργια.  Θα ακολουθήσουν και οι ασφαλίσεις  στην Eurolife των  νέων ακινήτων (επενδύσεων)  των χαρτοφυλακίων της Grivalia τα οποία (ακίνητα) έχουν αντικειμενική αξία πάνω από 250 εκατ. Ευρώ.  Το σύνολο επενδύσεων της Grivalia με στοιχεία 31 Δεκεμβρίου 2015 ανέρχεται σε 905 εκατ. Ευρώ.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους κλάδους, η  νέα στρατηγική της  Eurolife θα διαφοροποιεί τα κανάλια διανομής ανά πρoιόν με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση και του δικτύου συνεργατών και της τράπεζας Eurobank στην oποία η Fairfax αποτελεί βασικό μέτοχο.  Ασφαλιστικές συνέργιες μπορούν να υπάρξουν και με άλλες συμμετοχές της Fairfax στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα με τον όμιλο  «Μυτιληναίος».  Σε ότι αφορά τους κλάδους Ζωής, η Eurolife θα διευρύνει το προιοντικό της χαρτοφυλάκιο και με νέα τραπεζο-ασφαλιστικά προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου που θα επενδύουν σε επενδυτικά προϊόντα της Eurobank Asset Management (Aμοιβαία Κεφάλαια).  Η δημιουργία και η προώθηση του προϊόντος Optimal αποτελεί μία ένδειξη των προθέσεων της εταιρείας και στις επενδυτικές τραπεζοασφαλίσεις.

Στόχος της Εurolife είναι να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο μείγμα πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων κάθε κλάδου έτσι ώστε να διαφοροποιήσει και να μικρύνει τον ασφαλιστικό κίνδυνο.  Ταυτόχρονα εκμεταλλευόμενη και την τεχνογνωσία της Fairfax στην ασφαλιστική αγορά ( έχει μεγάλη παρουσία και στους Lloyd’s του Λονδίνου, σε Τορόντο και Νέα Υόρκη) θα συνεχίσει με νέα προϊόντα τόσο στις ασφαλίσεις Ζωής όσο και στις Γενικές Ασφαλίσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*