ΙΣΘ: Εξαίρεση του ΕΤΑΑ από το νόμο Κατρούγκαλου

Την πρόταση για μετατροπή του ΕΤΑΑ σε επαγγελματικό ταμείο επαναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το ασφαλιστικό.
«… το ΕΤΑΑ και το ΤΣΑΥ δεν μπορούν, ως υγιή και μη χρηματοδοτούμενα από το κράτος ταμεία, να συγχωνευτούν με ελλειμματικά και χρηματοδοτούμενα από το κράτος. Άλλωστε με το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται η εξοντωτική αύξηση των εισφορών χωρίς καμία απολύτως αντιστοίχηση στη σύνταξη»αναφέρει σχετικά ο Πρόεδρος του ΙΣΘ,Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, χαρακτηρίζοντας την τριμερή χρηματοδότηση και την εθνική σύνταξη ιδεοληπτική φενάκη.
«Για το λόγο αυτό, ζητούμε να εξαιρεθεί το ΕΤΑΑ στο σύνολο του από το νόμο Κατρούγκαλου και να δοθεί εκ νέου η ευκαιρία στα ταμεία των επιστημόνων να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία, δυνατότητα που δόθηκε με τον προηγούμενο ασφαλιστικό νόμο και παρήλθε δυστυχώς ανεκμετάλλευτη» σημειώνει ο Πρόεδρος του ΙΣΘ.
Στη βάση της παραπάνω θέσης, ο Σύλλογος αρνείται να συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται αύριο για το ασφαλιστικό, θεωρώντας ότι είναι για το θεαθήναι και εισηγείται δυναμικές κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, προτείνει στον κλάδο επ’ αόριστον αποχή από κάθε γραφειοκρατική επαγγελματική δραστηριότητα όπως ηλεκτρονική συνταγογράφηση, υπογραφή βεβαιώσεων, γνωματεύσεων-πιστοποιητικών, συμμετοχή σε επιτροπές κλπ.

Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει από κοινού με τους επιστημονικούς φορείς της συμπρωτεύουσας την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, για το θέμα, όπου θα ανακοινωθούν μια σειρά δράσεις στις οποίες θα προχωρήσει μαζί με τον Φαρμακευτικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσ/κης, το ΤΕΕ και τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης.

ΠΗΓΗ:virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*