HELLAS DIRECT: Βάζει Drones στην ασφάλιση αυτοκινήτου

[starbox]

Tην πλέον προηγμένη τεχνολογική εφαρμογή των τελευταίων ετών στην ασφαλιστική αγορά αναμένεται να εφαρμόσει η Hellas Direct εφ’ όσον η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία καταφέρει να ανταποκριθεί στην ελληνική γραφειοκρατία και στο θεσμικό πλαίσιο. Πρόκειται για την πιλοτική χρήση drones (ιπτάμενων μηχανών), τα οποία θα κατευθύνονται στο σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο ατύχημα και θα καταγράφει τις συνθήκες του ατυχήματος αλλά και τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Έτσι οι ασφαλισμένοι θα έχουν άμεση και γρήγορη ενημέρωση και παροχή υπηρεσιών εάν και όταν χρειάζονται, δεν θα είναι απομονωμένοι και καθηλωμένοι σε ένα τηλέφωνο ενώ η εταιρεία θα βλέπει και τις συνθήκες του ατυχήματος αλλά και την ζημιά που έχουν υποστεί , ρυθμίζοντας το είδος της βοήθειας που θα προσφερθεί.   Η εταιρεία ήδη έχει αποκτήσει ένα drone, το οποίο πολύ σύντομα θα βγει στους δρόμους προκειμένου να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά στις ασφαλιστικές υπηρεσίες της Hellas Direct. Το drone θα βιντεοσκοπεί το περιστατικό, θα μεταδίδει εικόνες από το σημείο προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος στις πινακίδες του εμπλεκόμενου ΙΧ και η διασταύρωση για το εάν είναι ασφαλισμένο και θα υποβοηθά στη λήψη αποφάσεων, όπως για παράδειγμα για το εάν χρειάζεται η αποστολή οδικής βοήθειας. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, εάν τεκμηριωθεί και αποδειχθεί η χρήση drones στις ασφαλιστικές δραστηριότητες της Hellas Direct, θα εξεταστεί η απόκτηση 1.000 drones τα οποία θα σταθμεύουν σε συγκεκριμένες βάσεις που θα αναπτυχθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται σήμερα η πλειονότητα των πελατών της εταιρείας.

 

Θεσμικό πλαίσιο

Για τα drones δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Στόχος της Κομισιόν είναι να εκπονηθούν οι πρώτοι κανονισμοί εντός του 2015, με στόχο από το 2016 τα drones να συμμετέχουν κανονικά στην οικονομική δραστηριότητα της Ευρώπης.

 

Σύμφωνα με τη διακήρυξη της Ρίγα, «τα drones πρέπει να αντιμετωπίζονται ως νέοι τύποι αεροσκάφους» και ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχονται με αυτά θα πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ασφαλείας με αυτό που ισχύει για την πολιτική αεροπορία, χωρίς να υπάρχει καμία έκπτωση στην ασφάλεια κατά τη διαδικασία ενσωμάτωσής τους στο αεροπορικό σύστημα.

 

Στρατηγικές συνεργασίες και μέτοχοι

Η εταιρεία έχει μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία στις αντασφαλίσεις με τη Munich Re και εφαρμόζει εμπορική πολιτική που της δίνει τη δυνατότητα για χαμηλότερες τιμές, ενώ τα ασφάλιστρά της είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του κάθε πελάτη της. Στο επενδυτικό κεφάλαιο της Hellas Direct έχουν συμμετάσχει ο βρετανός επενδυτής Τζον Μόλτον, οι επιχειρηματικές οικογένειες Λεβέντη και Δαυΐδ και ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs κ. Τζιμ Ο’Νιλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*