Α. Τέρνερ: Το 48% των κατοίκων της Κεφαλονιάς αγνοεί την κάλυψη για σεισμό

Καθοριστικό ρόλο στις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εργασίες διαδραματίζουν πλέον τα καταστροφικά μοντέλα. Σημαντικά στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη των μοντέλων υπολογισμού πιθανής ζημιάς μετά από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων παρουσιάστηκαν σε ημερίδα την οποία διοργάνωσαν η Carpenter Turner σε συνεργασία με την εταιρεία Air Worldwide, στις 29 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Carpenter Turner, κ. Αλέξανδρο Τέρνερ, έρευνα που έγινε σε κατοίκους της Κεφαλλονιάς μετά την εκδήλωση του πρόσφατου σεισμού δείχνει πως το 48% των κατοίκων του νησιού αγνοούν την ύπαρξη ασφαλιστικού προϊόντος σεισμού. Περίπου δηλαδή ένας στους δύο πολίτες δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα που να καλύπτουν κινδύνους από σεισμό.

0110

Domenico Pennucci, CT, Guy Carpenter, Α. Τέρνερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Carpenter Turner, Shane Latchman, Air Worldwide, Greg Talbot, Air Worldwide, και Giovanni Garcia, Διευθύνων Σύμβουλος της AIR-Worldwide

Ο κύριος Τέρνερ υπογράμμισε τη σημασία της επιλογής του καταλληλότερου μοντέλου εκτίμησης καταστροφικών γεγονότων και παρουσίασε στους εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετείχαν στην ημερίδα, τις υπηρεσίες που προσφέρει η Carpenter Turner, τόσο για την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου όσο και για την εξατομίκευση της επιλογής τους μέσω του εργαλείου Model Suitability Analysis (MSA) της Guy Carpenter. Το MSA δίνει στους πελάτες της Carpenter Turner τη δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένων μοντέλων, ανάλογα με τα κριτήριά τους, και ως εκ τούτου συμβάλλει στη διαφοροποίηση αλλά και στην πιθανή μείωση των Solvency II κεφαλαίων, σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο του σεισμού.

0036

Greg Talbot, Air Worldwide

Περίπου 100 συμμετέχοντες παρακολούθησαν την ημερίδα και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη των μοντέλων υπολογισμού πιθανής ζημιάς από καταστροφικά γεγονότα. Τις απόψεις τους κατέθεσαν εξειδικευμένα στελέχη όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIR-Worldwideκ, Giovanni Garcia, οι Shane Latchman και Greg Talbot, διακεκριμένοι ομιλητές από τον εξειδικευμένο οίκο AIR Worldwide, ο Domenico Pennucci από τον στρατηγικό εταίρο της CT, Guy Carpenter καθώς και από την αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re,ο Christoph Bach.

0062

Α. Τέρνερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Carpenter Turner, Shane Latchman, Air Worldwide, Greg Talbot, Air Worldwide και Giovanni Garcia, Διευθύνων Σύμβουλος της AIR-Worldwide

Από ελληνικής πλευράς, ενδιαφέρουσες πληροφορίες προσέφερε στην παρουσίασή του ο καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, κ. Παναγιώτης Καρύδης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το real time voting system,με το οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι σε ερωτήσεις που έθεταν οι ομιλητές, κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεών τους.

0057

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν πιστεύουν πως η ασφάλιση έναντι σεισμού θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, το 84,30% των συμμετεχόντων απάντησαν θετικά, ενώ στην ερώτηση εάν οι ίδιοι ασφαλίζουν το σπίτι τους έναντι σεισμού, το 52,40% απάντησαν θετικά.
Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων πρόσφατης έρευνας, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την CARPENTER TURNER και τη Munich Re, αντικείμενο της οποίας ήταν να διερευνηθούν οι αντιλήψεις των ερωτηθέντων όσον αφορά στην ασφάλιση και ιδιαίτερα στη διείσδυση της ασφάλισης σεισμού, σε μια κατ’ εξοχήν ευαίσθητη περιοχή όπως η Κεφαλλονιά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 300 κατοίκων του νησιού ενώ ακόμη 6.000 κάτοικοι προσεγγίστηκαν, οι οποίοι όμως δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που έθεσε η ερευνητική ομάδα.

0020

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carpenter Turner, Αλέξανδρος Τέρνερ

Στην ημερίδα παρευρέθησαν εκτός από στελέχη της Ασφαλιστικής Αγοράς, μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*