«Τύμπανα» πολέμου και αναστάτωση στις αγορές

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά στην έναρξη μιας πολεμικής σύρραξης στη Συρία. Για την ώρα αυτό που καθυστερεί τις όποιες διαδικασίες είναι η προσπάθεια της Αμερικής, να βρει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμάχους. Για την ώρα μόνο η Γαλλία και η Αγγλία έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για μια πολεμική εμπλοκή, η Γερμανία όντας σε προεκλογική περίοδο το σκέφτεται και η Ρωσία το αρνείται πεισματικά.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη και αυτό έχει σημαντικές συνέπειες στη συμπεριφορά των αγορών. Ήδη λίγο πριν από το άνοιγμα της Ευρώπης και με το Λονδίνο να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, οι επενδυτές δείχνουν την προτίμησή τους στο αμερικανικό νόμισμα.

Σε ένα περιβάλλον αυξημένου ρίσκου, δεν αποκλείεται να δούμε νέες κινήσεις ενίσχυσης των λεγόμενων ασφαλών καταφυγίων, με ταυτόχρονες ρευστοποιήσεις στις αγορές. Όσον αφορά τους χρηματιστηριακούς δείκτες, είναι εμφανές ότι η άνοδος έχει ολοκληρωθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα και θα δούμε την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός εύρος διακύμανσης, μέσα από αρκετά αυξημένες διακυμάνσεις.

Η άνοδος του δολαρίου είναι καθολική με τις σημαντικότερες απώλειες να καταγράφονται από τα AUD/USD και NZD/USD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*