Υποχρεωτική ασφάλιση και Interlife

Υποχρεωτική η ασφάλιση για επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 2 εκατ. ευρώ.
Από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, που εξειδίκευσε χθες ο υπ.Οικονομικών.
Η ασφάλιση θα είναι ιδιωτική (θα βαρύνει την επιχείρηση), θα καλύπτει πλημμύρα, σεισμό και πυρκαγιά όσον αφορά κτηριακές εγκαταστάσεις συν τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό και τα αποθέματα.
Μένει να “τιμολογηθούν” τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, δηλαδή το πόσο θα κοστολογείται η ασφάλιση, η δυνατότητα αντασφαλιστικής κάλυψης αλλά και οι κεφαλαιακές ανάγκες των ομίλων που από τούδε και στο εξής θα έχουν να αντιμετωπίσουν συχνότερες και πιο ακραίες καταστροφές.
Σημειώνεται πως, το 2020 με αφορμή την θεομηνία “ΙΑΝΟΣ” οι δηλώσεις ζημιών στις ασφαλιστικές ανήλθαν σε 2.453 με τις 1.400 να αφορούν σε σπίτια και επιχειρήσεις, οι δε υπόλοιπες (κυρίως) αυτοκίνητα.
Τότε- ο Ερρίκος Μοάτσος (πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ) είχε σημειώσει ότι, μόνο το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένα δλδ σχεδόν 9 στα 10 ήταν ανασφάλιστα.
Ωστόσο, το 2022-σύμφωνα πάντα με την ΕΑΕΕ– οι ασφαλισμένες κατοικίες ήταν 1 εκατoμμύριο…
Με αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε να ειπωθεί πως, ένας κλάδος με σίγουρο κύκλο εργασιών για τα επόμενα 2-3 χρόνια υπο-εκπροσωπείται επενδυτικά, καθώς μόνο η παρουσία της Interlife στο χρηματιστηριακό ταμπλό αφορά σε έναν κλάδο που παλαιότερα είχε ονόματα μεγέθους μίας Εθνικής Ασφαλιστικής ή και Ευρωπαϊκής Πίστης ή και Interamerican όπως θα ενθυμούνται οι παλαιότεροι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*