Δ. Ζορμπάς: Από μέρα σε μέρα τροπολογία για τα ανασφάλιστα

της Ελενας Ερμείδου

«Αναμένουμε από μέρα σε μέρα να κατατεθεί από την κυβέρνηση τροπολογία ή σχέδιο νόμου που θα διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος και το παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήματα θα γίνει πρόστιμο» τόνισε σήμερα στο IW.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ Δημήτρης Ζορμπάς.

Αίτημα ασφαλιστικών πρακτόρων η ηλεκτρονική υπογραφή

Υπό συζήτηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κος Ζορμπάς στο IW.gr βρίσκεται το θέμα της ασφάλισης ευθυνών των ελαφριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων –ηλεκτρικά πατίνια, καθώς και η θέσπιση νόμου για την δυνατότητα αίτησης ασφάλισης στον κλάδο αυτοκινήτου ηλεκτρονικά και άνευ φυσικής υπογραφής. Πρόκειται κυρίως για αίτημα των ασφαλιστικών πρακτόρων για την διευκόλυνση της δουλειάς τους το οποίο αναμένεται να ικανοποιηθεί μέσα στο 2024.

Παρεμβάσεις ΕΑΕΕ και γνωμοδοτήσεις

Περαιτέρω η επιτροπή της Αυτοκινήτου της ΕΑΕΕ πραγματοποιεί συστηματικές επαφές με αρμόδιους Υπουργούς και ΑΑΔΕ για τη θέσπιση νέας απλοποιημένης και λειτουργικής διαδικασίας για τον ηλεκτρονικό έλεγχο των ανασφάλιστων οχημάτων.

Με Υπουργεία Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση της πρόσβασης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στο Αρχείο Αδειών Κυκλοφορίας & Τεχνικών Χαρακτηριστικών του Υπουργείου Μεταφορών.

Με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΤτΕ για την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με τις διατάξεις της Οδηγίας MID, καθώς και για τη θέσπιση αναγκαίων για την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου αυτοκινήτων εθνικών ρυθμίσεων.

Με Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων και υποβολή νομοθετικής πρότασης προς το Υπουργείο Οικονομικών για τον καθορισμό του τρόπου παρέμβασης του ΕΚ σε περίπτωση αφερεγγυότητας, αλλά και της εισφοράς που θα λαμβάνει για τον σκοπό αυτό βάσει της Οδηγίας MID.

Με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΤτΕ για την αναγκαιότητα τροποποίησης της ρύθμισης για την έννοια του «τρίτου» στην υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκίνητων για λόγους ασφάλειας δικαίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*