Renaud Guidée, Net – Zero Insurance Alliance: Ένα πρωτόκολλο που αλλάζει τα δεδομένα το 2023

Το “παρών” στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ «Insurance industry contribution in building a sustainable future», έδωσε ο κ. Renaud Guidée Chair of the Net – Zero Insurance Alliance.

O κ. Guidée αναφέρθηκε στην ανάγκη στροφής της Ασφάλισης σε πράσινες πολιτικές, με έναν τρόπο συλλογικό, ώστε να υπάρξουν πιο άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στο μέτωπο της πράσινης μετάβασης.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Guidée προανήγγειλε για τον Ιανουάριο του 2023 τη δέσμευση της Net Zero Ιnsurance Alliance για τo λανσαρισμα ενός target setting protocol, ένα πρωτότυπο συλλογικής δράσης της Ασφάλισης ενάντια στις εκπομπές αερίων, της χρήσης ορυκτών καυσίμων και την περιβαλλοντική μόλυνση. 

Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, θα λανσαριστούν οι ατομικοί στόχοι των μελών της Συμμαχίας προς το Net Zero.

O Guidée παρότρυνε τον κόσμο της ασφάλισης να αναλάβει “δράση εδώ και τώρα, συλλογικά” ώστε οι εργασίες προς αυτό τον σκοπό να επιταχυνθούν.

“Ασφάλιση είναι όταν η οικονομία συναντά την κοινωνία” πόσθεσε ο κ. Guidée και στο πλαίσιο αυτό, παρότρυνε τους ασφαλιστές να δεσμευτούν ώστε οι δράσεις που θα αναλάβουν να οδηγήσουν σε μια οικονομία “πιο πράσινη και πιο καθαρή”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*