ARAG: +9,1% τα καθαρά ασφάλιστρα το 2021, δυναμικό ξεκίνημα το 2022

«Οι καταναλωτές προέβαλαν στην κρίση της πανδημίας τις αυξημένες ανάγκες τους για σιγουριά και ασφάλεια, που στον χώρο της υγείας και της εργασίας ήταν έντονες. Συνεπώς, ο κλάδος της υγείας και της νομικής προστασίας είχαν ζήτηση. Οι πελάτες μας αφέθηκαν στην προστασία και τη βοήθεια των υπηρεσιών μας. Αυτό διαβάζουμε εμείς στα αποτελέσματα του έτους 2021», τόνισε ο Dr. Renko Dirksen εκ μέρους του Δ.Σ της ARAG η οποία κατέγραψε μια δυναμική χρονιά ανάπτυξης το 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Όμιλος ARAG σημείωσε πέρυσι καθαρή αύξηση ασφαλίστρων κατά 9,1% καθώς διαμορφώθηκαν στα 2,02 δισ ευρώ έναντι 1,85 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Περιλαμβανομένων και των εσόδων από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών του Ομίλου το αποτέλεσμα έφτασε στα 2,04 δισ. ευρώ. Το τεχνικό αποτέλεσμα βελτιωμένο κατά 5,5% ανήλθε σε €118,3 εκατ., που αποτελεί νέο ρεκόρ αγοράς.

«Δεν κλείνουμε τα μάτια στις αλλαγές του κόσμου και της οικονομίας. Με το δικό μας επιχειρησιακό μοντέλο απαντάμε με ασφάλεια στις ανασφάλειες των πελατών μας σχετικά με τα standards της καθημερινότητάς τους, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό το μοντέλο επιτυχίας», επεσήμανε επίσης ο κ. Dirksen.

Ειδικότερα, στα τέλη του 2021 ο Όμιλος είχε συνολικά 12,2 εκατομμύρια συμβόλαια και το combined ratio ανήλθε στο 89,2% από 87,6% το 2020.

Τα έξοδα Ζημιών του Ομίλου ανήλθαν σε 1,03 δισ. ευρώ από 935,6 εκατ. το 2020. Όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία, η ανάπτυξη προέρχεται από τον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της νομικής προστασίας που εντός Γερμανίας παρουσιάζει αύξηση 10,9% ενώ διεθνώς κινείται επίσης ανοδικά κατά 7,8%.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για το 2022 το οποίο αποτελεί για τον Όμιλο ARAG το καλύτερο ξεκίνημα του έτους στην ιστορία του. Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 10,4%, δηλαδή κατά 638 εκατ. ευρώ  Στη γερμανική αγορά η αύξηση ανέρχεται σε 8,4%, με κύριους τομείς ανάπτυξης τις ασφαλίσεις υγείας (+14%) και τη Νομική Προστασία (+6,6%). Η διεθνή δραστηριότητα κατέγραψε αύξηση 14% σε ασφάλιστρα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*