Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Εθνική Ασφαλιστική: Έτοιμη να γράψει νέες σελίδες στην ιστορία της

Πέρασαν 130 χρόνια από την ημέρα που στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, επί της Αιολικής Οδού έπεσαν οι υπογραφές για την ίδρυση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η πορεία της ήταν όλες αυτές τις δεκαετίες άμεσα συνυφασμένη με τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τη πρόοδο της κοινωνίας και του ίδιου του Κράτους και φυσικά της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς.

Σήμερα, η Εθνική Ασφαλιστική παραμένει η ηγέτιδα δύναμη της ασφαλιστικής αγοράς της χώρας μας, με μερίδιο αγοράς 16,0% (για το έτος 2020), 676 εργαζόμενους, 13 Διοικητικά Υποκαταστήματα, 1.648 ασφαλιστικούς πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας σε 132 γραφεία παραγωγής Εταιρικού Δικτύου σε όλη τη χώρα.

Επίσης, 1.299 ανεξάρτητους πράκτορες και μεσίτες, πάνω από 1.000.000 πελάτες και υψηλή κερδοφορία με τα κέρδη προ φόρων το 9μηνο του 2020 να ανέρχονται σε €53,7 εκ., αυξημένα κατά 15,2% σε σχέση με το 9μηνο του 2019 (€46,6 εκ.).

Σήμερα, όπως πάντα, η Εθνική Ασφαλιστική εξακολουθεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου, τους αγώνες και τις θυσίες, τις χαρές και τις δυσκολίες του Έλληνα και της Ελληνίδας. Βρίσκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους της, πάντα στο πλευρό της κοινωνίας και με αξίες διαχρονικές όπως το ήθος, η αριστεία, η πελατοκεντρικότητα και η κοινωνική προσφορά, παραδίδει σε όλους εμάς τη σκυτάλη για τα επόμενα χρόνια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίσημο ιστότοπο.

Η επίσημη ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής αποτελεί την αρχή μιας νέας εξίσου σημαντικής περιόδου: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης στο διεθνές fund CVC Capital καθώς δεν δημιουργούνται κατά τη κρίση της στρεβλώσεις και ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οπως αναφέρει, “η Εθνική Ασφαλιστική παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ζωής και ζημιών, υπηρεσίες διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και αντασφάλισης στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Η CVC και οι θυγατρικές της διαχειρίζονται επενδυτικά κεφάλαια και πλατφόρμες. Η CVC ελέγχει διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Hellenic Healthcare Group («HHG»), ο οποίος παρέχει ιδιωτικές υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης στην Κύπρο και την Ελλάδα. Η Επιτροπή διερεύνησε κατά πόσον η συναλλαγή θα προκαλούσε σημαντική παρακώλυση του ανταγωνισμού στις ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα, και γενικά στις ιδιωτικές νοσοκομειακές υπηρεσίες στην περιφέρεια Αττικής.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Εθνική Ασφαλιστική δεν θα διέθετε επαρκή ισχύ στην αγορά για να αποκλείσει τα ανταγωνιστικά της HHG νοσοκομεία και ότι η HHG δεν θα είχε οικονομικό κίνητρο για να αποκλείσει τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανταγωνίζονται την Εθνική Ασφαλιστική”.

Το τοπίο πλέον στην αγορά είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με το παρελθόν. Λίγοι και ισχυροί πολυεθνικοί όμιλοι διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην αγορά. Τι επιφυλάσσει το μέλλον; πως θα πορευτεί η νέα διοίκηση και τι στόχους θα θέσει; Σίγουρα ο ρόλος που αρμόζει στην ιστορική ασφαλιστική είναι και πάλι πρωταγωνιστικός…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*