Αυξήθηκαν οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Αύξηση κατέγραψαν οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων τον μήνα Ιανούαριο, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση της ΤτΕ “Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Ιανουάριος 2022″.

Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 613 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 710 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε σε 11,7% από 12,1% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 357 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 420 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

 

Σε ευρύτερη εικόνα, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιανουάριο του 2022, ήταν αρνητική κατά 994 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.931 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 3,5% από 4,5% τον προηγούμενο μήνα.

Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων παρουσίασαν μείωση κατά 1.774 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, έναντι αύξησης κατά 1.556 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*