Με ομαδικό πρόγραμμα Υγείας ασφαλίζονται πάνω από 5.000 μαθητές!

Μια ενέργεια που αποτελεί παράδειγμα για το τι μπορούν να προσφέρουν τα προγράμματα Υγείας είναι και αυτή του Δήμου Φυλής.

Σε συνεργασία με μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία 5.050 μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της περιοχής θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική, ιδιωτική ασφάλιση.

του Βάιου Κρόκου

Η πρωτοβουλία, για την γιγάντια αυτή προσπάθεια λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, ανήκει στον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Γιάννη Κρεμύδα και ελήφθη με σκεπτικό ότι η υγειονομική κρίση αύξησε τα ποσοστά ανεργίας και αποδυνάμωσε, οικονομικά, τα νοικοκυριά, στερώντας τα από την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αφορούν όλους τους μαθητές και καλύπτουν μόνιμη ολική ή μερική ανικανότητα από ατύχημα, καθώς και ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα ή έκτακτη ασθένεια.

Η κάλυψη ισχύει κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, των εκπαιδευτικών εκδρομών και περιπάτων, καθώς και την διαδρομή των μαθητών από και προς τα σχολεία, μία ώρα πριν την έναρξη και μία ώρα μετά το πέρας των μαθημάτων.

“Ήδη οι περισσότεροι γονείς έχουν λάβει και συμπληρώσει την σχετική υπεύθυνη δήλωση και η ανταπόκρισή τους είναι θετική”, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως και άλλες πρωτοβουλείες ανά την Επικράτεια έχουν λάβει χώρα κατά καιρούς με παρόμοιες συνεργασίες.

Αρκεί αυτό; 

Η πανδημία έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της Υγείας. Η ίδια η κοινωνία δοκιμάζεται, πολίτες και οικογένειες αγωνιούν για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, ιδιαίτερα όσο οι δομές Υγείας δοκιμάζονται από τις αυξανόμενες απαιτήσεις του COVID-19.

Την ίδια ώρα οι διαβουλεύσεις για συμπράξεις (ΣΔΙΤ) στο τομέα της Υγείας παραμένουν πάντα επίκαιρες καθώς αποτελούν μακροπρόθεσμα εγχειρήματα που δημιουργούν ευκαιρίες τόσο για τους δημόσιους όσο και για τους ιδιωτικούς εταίρους.

Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, η Πολιτεία αποκτά πρόσβαση σε τεχνογνωσία, καινοτομία και ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ ιδιωτές και επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα εν λόγω σχήματα αποκτούν πρόσβαση σε νέες αγορές.

Το κύριο ζητούμενο βέβαια είναι η δημιουργία σύγχρονων δομών Υγείας και υπηρεσιών που θα αφορούν μια κρίσιμη μάζα. Με διευρύνση του αριθμού των ανθρώπων που θα έχουν πρόσβαση σε φροντίδα, με βελτίωση στις παροχές, μείωση του κόστους, καλύπτοντας εν τέλει τους στόχους της δημόσιας υγείας, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ικανοποίηση από τη τοπική κοινωνία

Αναφορικά με τη παραπάνω συμφωνία, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, υπογράμμισε πως τέτοιες πρωτοβουλίες ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη των παροχών στη δημόσια εκπαίδευση και τα σχολεία του Δήμου.

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας σημείωσε: «Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και αποτελεί υποχρέωσή μας να τη διασφαλίζουμε για τα παιδιά μας. Με τη σκέψη ότι πολλοί γονείς δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, προχωρήσαμε στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών σε ότι αφορά την παρουσία τους στα σχολεία, καθώς εκεί περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους και δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος στα διαλείμματα.

Ήταν πραγματικά μια δύσκολη προσπάθεια, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών, ωστόσο όπου υπάρχει θέληση, βρίσκουμε πάντα τη δύναμη να τα καταφέρουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχή της έκβαση και, ιδιαίτερα για μια ακόμα φορά, τον Δήμαρχό μας Χρήστο Παππού, γιατί χωρίς τη δική του σταθερή και ακλόνητη θέση «προτεραιότητα στην Παιδεία», τίποτε δε θα ήταν κατορθωτό».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*