Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της City Insurance

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της City Insurance, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της Ρουμανίας (ΑSF) την Παρασκευή, μια εξέλιξη που επηρεάζει πολλούς κατόχους συμβολαίων στη Ρουμανία καθώς η εταιρεία ήταν πρωταγωνίστρια στο κλάδο Αυτοκινήτου.

Η είδηση αυτή έρχεται ως λογική συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων όταν και η ASF είχε επισήμως ανακοινώσει πως δεν καταβλήθηκαν τα 150 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της απαιτούμενης ΑΜΚ, με στόχο την κάλυψη της ελάχιστης απαίτησης κεφαλαίου, “ανοίγοντας το δρόμο” για την ανάκληση της άδειας.

Συνέπειες αναμένονται να υπάρξουν και στη χώρα μας που δραστηριοποιείται με καθεστώς ΕΠΥ.

Όταν είχε πρωτοαναδειχθεί το θέμα πριν το φετινό καλοκαίρι, γίνονταν λόγος για 150.000 με 180.000 ασφαλιστήρια αυτοκινήτου στην Ελλάδα, ωστόσο εκτιμάται ότι μειώθηκαν σε ένα βαθμό το τελευταίο διάστημα.

Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από διάφορες πλευρές για θετική κατάληξη στην υπόθεση δεν ευοδώθηκαν, ενώ στελέχη του κλάδου αναφέρουν σήμερα πως αποτελεί “στοίχημα” όλων (εποπτικές αρχές κλπ) να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας στην αγορά.

όπως είχε γράψει από την αρχή το IW: H City Insurance, τα «απόνερα» στην Ελλάδα και η μάχη μεριδίων αγοράς

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*