Κοινό εκπρόσωπο προτείνουν ΣΕΜΑ και ΠΟΑΔ για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ

Τη θέση που «δικαιωματικά» διεκδικεί λόγω της δυναμικής της η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ζητούν να λάβουν ΣΕΜΑ και ΠΟΑΔ στο νέο υπό σύσταση Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, εκφράζοντας με τον πλέον αντιπροσωπευτικό τρόπο την πρόθεσή τους να έχουν ενεργή παρουσία στο Ταμείο.

Σύμφωνα με το insurance-eea .gr, στο πλαίσιο αυτό ΣΕΜΑ και ΠΟΑΔ απέστειλαν σχετική επιστολή στο ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ και, έχοντας διασφαλίσει απόλυτη μεταξύ τους συμφωνία, προτείνουν για το υπό σύσταση νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ έναν κοινό εκπρόσωπο για τη μία θέση που σήμερα διεκδικεί η ασφαλιστική διαμεσολάβηση και εξασφαλίζει «ισορροπία» στη σύνθεση του.

Να σημειωθεί ότι την μία αυτή θέση στο σημερινό ΔΣ την κατέχει σήμερα εκπρόσωπος των εργαζομένων. Εκτιμάται όμως ότι  η πλευρά των εργαζομένων, που ούτως ή άλλως έχουν μεγάλο αριθμό μελών στο ΔΣ, θα σταθεί αρωγός στο αίτημα της διαμεσολάβησης και θα συμβάλει στην ανάδειξη του ενός εκπροσώπου, παρέχοντας μεγαλύτερη πολυφωνία και αντιπροσωπευτικότητα στο νέο ΔΣ.

Επισημαίνεται στην επιστολή ότι ο λόγος που προτείνουν ως ΣΕΜΑ και ΠΟΑΔ κοινό εκπρόσωπο στο Ταμείο είναι διότι εκτιμούν ότι, ως οι πλέον αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της διαμεσολάβησης και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου, οφείλουν να συμμετέχουν και να έχουν ενεργό ρόλο και θέση στη Διοίκηση του Επαγγελματικού-Επικουρικού Ταμείου.

Μάλιστα στη συμφωνία ΣΕΜΑ -ΠΟΑΔ καθορίστηκε ο κοινά προτεινόμενος εκπρόσωπος για την επερχόμενη τετραετή θητεία του νέου ΔΣ του Ταμείου να προέρχεται από τον ΣΕΜΑ και πιο συγκεκριμένα να είναι ένας εκ των μελών του ΔΣ του ΣΕΜΑ.

Κατά πληροφορίες του insurance-eea.gr, εκπρόσωπος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ορίστηκε ο Φίλιππος Μυτιληναίος με αναπληρωτή τον Ιωάννη Ξηρογιαννόπουλο, προερχόμενοι και οι δύο κατόπιν συμφωνίας όπως προαναφέρθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).

Όσον αφορά τους τρεις εκπροσώπους του ΣΕΜΑ για το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου, έχουν δηλωθεί οι: Αλφιέρης Κωνσταντίνος, Δράκου Βασιλική και Τσιλιμπάρη Μαρία.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ως βασικός λόγος που ΣΕΜΑ και ΠΟΑΔ προτείνουν κοινό εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ προβάλλεται η διάθεσή τους να προσφέρουν στο ταμείο ως εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών / ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, με τις γνώσεις, τη διάθεση και  τις ικανότητες που διαθέτουν.

Σκοπός τους είναι «η προάσπιση των συμφερόντων όλων των ασφαλισμένων του Ταμείου, των ασφαλισμένων εργαζόμενων στις επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και κατ’ επέκταση και σε εμάς τους ίδιους ως αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες του κλάδου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*