«Πνίγηκε» στα ράντζα το Αττικόν

Επανάληψη του γνωστού “δράματος” με τα ράντζα και τα φορεία έζησε για άλλη μια γενική εφημερία το Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση την Τρίτη 16/1/2018 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στη γενική συνέλευση δύο ημέρες μετά κάνουν λόγο για περισσότερες από 1.300 προσελεύσεις και τουλάχιστον 150 ασθενείς στους διαδρόμους των κλινικών. Μεταξύ αυτών και 13 διασωληνωμένοι στον όροφο, λόγω πληρότητας των εναπομεινάντων κλινών εντατικής θεραπείας.

“Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται επί 7 συνεχή χρόνια” επισημαίνουν σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι γιατροί, στηλιτεύοντας τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων και καλώντας ενόψει της εφημερίας του Σαββάτου (20/1) όλους τους φορείς να λάβουν επείγοντα μέτρα.

“Τα νοσοκομεία δεν είναι αποθήκες. Απαιτούμε από το Υπ. Υγείας να φροντίσει άμεσα για την ασφαλή, ανθρώπινη, πολιτισμένη μεταχείριση των ασθενών συμπολιτών μας” τονίζουν οι γιατροί του Αττικού, διαμηνύοντας ότι δεν θα γίνουν συνυπεύθυνοι σε ένα τριτοκοσμικό υγειονομικό περιβάλλον.

“Δεν θα ανεχτούμε άλλες εισαγωγές σε ένα νοσοκομείο που είναι ήδη πλήρες (100%)”αναφέρουν σχετικά και διεκδικούν:

  • αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής
  • άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων
  • δημιουργία ΠΦΥ στη Δυτική Αθήνα
  • άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις του ΠΓΝ Αττικόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*