Τράπεζα της Ελλάδος: Συνάντηση του υποδιοικητή Θ. Μητράκου με το ΔΣ της ΕΑΕΕ

του Νίκου Σακελλαρίου

Εθιμοτυπική συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά είχε το Δ.Σ. της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρο Μητράκο στα γραφεία της Εurolife όπου εδρεύει ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλάχθηκαν απόψεις εκατέρωθεν σχετικά με την προσαρμογή των εταιρειών στα Solvency II, την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος και τον συμβουλευτικό ρόλο της πάνω στην εφαρμογή των οδηγιών για τα Solvency II ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ασχολήθηκαν και με θέματα όπως οι πρόσφατες επιχειρηματικές εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο, τα προβλήματα που δημιουργούν τα χαμηλά επιτόκια στην ασφαλιστική αγορά  αλλά και ζητήθηκε από την πλευρά της ΕΑΕΕ να αυξήσει η Τράπεζα της Ελλάδας την εποπτεία πάνω στις εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών  (ΕΠΥ) και στον καθορισμό του ρόλου τους στην ασφαλιστική αγορά μετά τα πρόσφατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από συγκεκριμένες εταιρείες του κλάδου. Αναφορά έγινε και στις διαδικασίες εντοπισμού και ασφάλισης των ανασφάλιστων αυτοκινήτων σε συνεργασία της ΕΑΕΕ με το αρμόδιο υπουργείο.

Η συνάντηση αυτή είναι η πρώτη μετά την καλοκαιρινή περίοδο και αποτελεί την ενακτήρια  συνάντηση των δύο θεσμικών φορέων για μία δύσκολη χειμερινή περίοδο. Εκτός από την εφαρμογή των Solvency II που χρειάζεται σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις εταιρειών περαιτέρω βελτίωση, η ασφαλιστική αγορά χρειάζεται την καθοδήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας και για την διεκδίκηση μεγαλύτερων θεσμικών ρόλων.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*