Η αύξηση της φορολογίας απειλεί τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς

Τροχοπέδη στις προοπτικές ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς παγκοσμίως αποτελεί η αύξηση της φορολογίας. Το ζήτημα απασχολεί τα επιτελεία των ασφαλιστικών εταιρειών παγκοσμίως, με πολλούς εθνικούς φορείς να ζητούν από τα αρμόδια πολιτειακά τους όργανα την ύπαρξη φοροελαφρύνσεων.

Το θέμα αυτό αναδεικνύεται και μέσα από έρευνα της PwC, όπου η πλειοψηφία των CEOs κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών χαρακτηρίζουν ως απειλή την αύξηση των φορολογικών βαρών για την εξέλιξη του κλάδου. Περίπου τα δύο τρίτα ή το 64% των διευθυνόντων συμβούλων σε 37 χώρες, θεωρούν ότι η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης είναι απειλή για το μέλλον της ασφαλιστική βιομηχανίας.

Σύμφωνα με την έκθεση «ό,τι κινήσεις και να κάνουν βραχυπρόθεσμα οι εταιρείες είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της αστάθειας των αγορών ή για τις εργασίες τους, -θα πρέπει να εξετάσουν πώς να συμβαδίσουν με τις σαρωτικές κοινωνικές , τεχνολογικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές (απότομη) εξελίξεις που μεταμορφώνουν τον κόσμο».

Η PwC αναφέρει ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο σημαντικά κόστη για τις ασφαλιστικές σε σύγκριση με τη μισθοδοσία και τις αξιώσεις.

“Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα ταχύτητα των κανονιστικών, τεχνολογικών και κοινωνικών αλλαγών, η πρόκληση για τον ασφαλιστικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι λιγότερο για το τι συμβαίνει ήδη, και περισσότερα για το πώς να προβλέψουμε τι θα μπορούσε να συμβεί από τώρα και μέχρι το 2020», λέει ο Colin Graham της PwC παγκόσμια ασφαλιστική φόρου ηγέτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*