Η υπουργική απόφαση που καταργούσε την υποχρεωτική γνωμάτευση από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου, η απροθυμία του ΕΟΠΥΥ να την εφαρμόσει λόγω ασαφειών και η απάντηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας.
Σε ένα «γαϊτανάκι» ταλαιπωρίας, αποφάσεων και εγγράφων παραμένουν ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι λαμβάνουν βιολογικά φάρμακα και άλλα φάρμακα υψηλού κόστους, που χορηγούνται σε νοσοκομειακό περιβάλλον.
Το πρόβλημα
Τον περασμένο Οκτώβριο, η Αριστοτέλους εξέδωσε μια απόφαση, με την οποία ευελπιστούσε ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία χορήγησης των φαρμάκων 1Α και 1Β στους ασθενείς που τα χρειάζονται. Η ταλαιπωρία για τους πάσχοντες ήταν σημαντική. Προκειμένου να παραλάβουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία να τους χορηγηθεί το φάρμακο τους, έπρεπε να διαθέτουν γνωμάτευση από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου. Η προμήθεια της γνωμάτευσης δεν ήταν πάντα εύκολη υπόθεση. Αναμονές, καθυστερήσεις και ενστάσεις ήταν συνήθης πρακτική, με αρκετούς γιατρούς να αρνούνται να υπογράψουν γνωμάτευση για ασθενή που δεν έχουν εξετάσει.
H συνέχεια στο Virus.com.gr