Allianz: Διατήρηση της τακτικής των αυξημένων τοποθετήσεων σε μετοχές

H τακτική των αυξημένων τοποθετήσεων σε μετοχές έναντι των ομολόγων θα πρέπει να διατηρηθεί, καθώς η αποτίμηση των μετοχών είναι εξαιρετικά ελκυστική σε σχέση με τα ομόλογα. Η διαφορά σπάνια ήταν τόσο εμφανής κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας.
 
Τα ανωτέρω επισημαίνουν αναλυτές της Allianz στο τελευταίο Capital Markets Monthly, το Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών του Ομίλου, που εκδίδει η Allianz Global Investors.
 
Όπως αναφέρει ειδικότερα ο αναλυτής Stefan Scheurer, «η γενική τάση για επενδύσεις μεγαλύτερου κινδύνου συνεχίζει να αυξάνεται, λόγω των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες και των βελτιωμένων κυκλικών προοπτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, μειώνοντας τους κινδύνους αποπληθωρισμού».
 
O Stefan Scheurer εκτιμά ότι οι γνωστοί παράγοντες κινδύνου, όπως τα επίπεδα χρέους στις περιφερειακές χώρες της Ε.Ε. θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό θέμα κατά τη διάρκεια του έτους, χωρίς όμως να προκαλέσουν αναταράξεις μακράς διάρκειας.
 
Προσθέτει επίσης ότι η παγκόσμια οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα των νομισματικών και δημοσιονομικών μέτρων, οι επενδυτικές δαπάνες αυξάνονται και, σε πολλές χώρες, το λιανικό εμπόριο λειτουργεί ολοένα περισσότερο ως στυλοβάτης της οικονομίας.
 
«Η διάθεση ανάληψης κινδύνου έχει επίσης αυξηθεί στις κεφαλαιαγορές, όπως υποδεικνύεται όχι μόνο από τις θετικές ενδείξεις στο τέλος του 2010, αλλά και από τις πρόσφατες μειώσεις τιμών στις αγορές ομολόγων» επισημαίνεται στο Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών της Allianz Global Investors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*