Εμπλοκή στους μοριακούς ελέγχους – Ξέμειναν από αντιδραστήρια στο ΕΚΕΑ

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται ικανοποιημένος για την αύξηση των μοριακών τεστ, στο υπουργείο Υγείας “έπεσαν έξω” και ξέμεινε από αντιδραστήρια το μεγαλύτερο κέντρο ελέγχου του δημοσίου, που εδρεύει στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Αίματος (ΕΚΕΑ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρει ότι “το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της μαζικής επιστροφής από την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, που υποβάλλονται όλοι σε εργαστηριακό έλεγχο για SARS-CoV-2”.

Δεν έπρεπε όμως να το έχουν προβλέψει στην κυβέρνηση, εφόσον τον υποχρεωτικό έλεγχο όλων των εργαζόμενων είχε αποφασίσει το υπουργείο Υγείας; Ο κ. Κοντοζαμάνης θέλησε να υποβαθμίσει το θέμα, λέγοντας ότι στο ΕΚΕΑ εξετάζονται περίπου 1.000 από τα 13.000 τεστ μοριακού ελέγχου που πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο καθημερινά στη χώρα.

Ακόμη, ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε πως το ΕΚΕΑ ολοκληρώνει τον εργαστηριακό έλεγχο όλων των δειγμάτων που του αποστέλλονται εντός 24 ωρών και δεν παρατηρείται ουδεμία καθυστέρηση στη διενέργεια των εργαστηριακών ελέγχων. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αποφασίστηκε η πρόσκαιρη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο ΕΚΕΑ και η αποστολή των δειγμάτων σε άλλα συνεργαζόμενα εργαστήρια ελέγχου. Στο μεταξύ, η έλλειψη αντιδραστηρίων στο ΕΚΕΑ θα αποκατασταθεί την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Κοντοζαμάνης.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*