Την 1η Σεπτεμβρίου η οριστική ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων – τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να παραταθεί η έναρξη της νέας χρονιάς πέρα της 7ης Σεπτεμβρίου που είχε προγραμματιστεί αρχικά. Τα επιδημιολογικά δεδομένα την 1η Σεπτεμβρίου θα καθορίσουν την απόφαση της χρονικής αφετηρίας της νέας σχολικής χρονιάς.

Την συνεργασία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ζήτησε η υπουργός Παιδείας για την τήρηση των μέτρων με πρώτο και κύριο τη χρήση της μάσκας που υιοθετείται εντός της σχολικής τάξης – με μέσο όρο τους 17 μαθητές ανά τάξη– αλλά όχι την ώρα του φαγητού. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής των Ειδικών, Β. Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε την μάσκα ως ασπίδα προστασίας.

Το μέτρο της μάσκας δεν θα χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους, εκτός από περιπτώσεις συνωστισμού. Το ίδιο ισχύει ακόμη κατά τα διαλλείματα, τα οποία θα πραγματοποιούνται διαφορετικές ώρες και την ώρα της γυμναστικής. Ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι κατά τη μεταφορά των μαθητών και από τους σχολικού συνοδούς. Σημειώνεται ότι υφασμάτινες μάσκες θα προσφερθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ατομικό παγούρι θα χρησιμοποιείται από κάθε μαθητή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το οποίο υπάρχει μέριμνα προμήθειας δωρεάν, χάρη σε προσφορά του Ιδρύματος Αθάνασιου Κ. Λασκαρίδη.

Σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος προβλέπεται το κλείσιμο του τμήματος και όχι της σχολικής μονάδας και να ακολουθήσει η ιχνηλάτηση. Ωστόσο, η υπουργός δεν απέκλεισε το  ενδεχόμενο αυξημένων μέτρων, ενώ διευκρίνισε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη και για την δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών και εκπαιδευτικών που νοσούν, αλλά και για εκείνους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου με την προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

διαβάστε στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*