WTW: Πτώση 54% στην χρηματοδότηση των Insurtech

Της Ελενας Ερμείδου

Στα 912 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ διαμορφώθηκαν οι επενδύσεις των insutrtech στο πρώτο τρίμηνο 2020, σύμφωνα με την Willis Towers Watson (WTW). Η χρηματοδότηση στα insurtech υποχώρησε κατά 54% και σύμφωνα με τους αναλυτές της WTC η υποχώρηση οφείλεται στην κρίση του covid-19.

Στο τρίμηνο υπογράφηκαν λιγότερα mega-deals άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα insurtech που εστιάζουν στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων ενίσχυσαν τα συνολικά μερίδια χρηματοδότησης στο 83%, και πρόκειται για το μεγαλύτερο χάσμα που έχει δημιουργηθεί με την χρηματοδότηση του κλάδου ζωής από το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Οι B2B συναλλαγές εκπροσωπούν το 55% των συνολικών συναλλαγών για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ωστόσο η αξία των επενδυτικών κονδυλίων από τους (αντ)ασφαλιστές έπεσε 8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ενώ υποχώρησε κατά 43 ποσοστιαίες μονάδες από το υψηλότερο φτάσει στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με την Willis Re είναι ξεκάθαρο ότι ο COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στις αποφάσεις των (αντ)ασφαλιστών, κρατώντας πίσω τις επενδύσεις.

Η μειωμένη συμμετοχή των (αντ)ασφαλιστών εξηγεί την πτώση των mega-deal, αναφέρει στην μελέτη της η WTW κάτι το οποίο δεν την εκπλήσσει, προσθέτοντας ότι μία πιθανή εξήγηση είναι ο κορωνοϊός καθώς οι αντασφαλιστές έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον σε πιο πιεστικά ζητήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*