AON: Σάρωσαν και πάλι τα εναλλακτικά κεφάλαια

της Ελενας Ερμείδου

Σε αγώνες δρόμου βρίσκονται παραδοσιακοί και εναλλακτικοί ανασφαλιστές.

Οι εναλλακτικοί αντασφαλιστές βρίσκονται ένα βήμα προς σε ό,τι αφορά το ύψος των κεφαλαίων τους, σύμφωνα με μελέτη που έδωσε στην δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή η Aon PLC και η οποία παρατηρεί ότι τα συνολικά κεφάλαια των αντασφαλιστών σημείωσαν ελαφρά πτώση, ενώ τα εναλλακτικά κεφάλαια και τα ομόλογα καταστροφών για μία ακόμα χρονιά σημείωσαν άνοδο παρά τις ζημιές που έγραψε ο κλάδος.

Ειδικότερα, τα παγκόσμια αντασφαλιστικά κεφάλαια υποχώρησαν κατά 2% στα 595 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2018, την ίδια στιγμή τα εναλλακτικά κεφάλαια έκαναν άλμα 11% στα 99 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά τις πρόσφατες ζημιές.  Σύμφωνα με την ΑΟΝ οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές παραμένουν πιστοί στο κλάδο.

Παρά το γεγονός ότι οι παγκόσμιες φυσικές καταστροφές το 2018 ήταν χαμηλότερες από το 2017 που παρά λίγο να πάνε για ρεκόρ, οι αποζημιώσεις από τα ιδιωτικά και κρατικά προγράμματα σημείωσαν ρεκόρ για τέταρτη φορά, συγκρίνοντας τις ιστορικές ετήσιες ζημίες προσαρμοσμένες στο πληθωρισμό.

Οι εκδόσεις, ωστόσο των ομολόγων καταστροφών παρέμειναν ενισχυμένες παρά τις ζημιές, φτάνοντας τα 9,7 δισεκατομμύρια το 2018, και συνολικά σε ύψος ρεκόρ, στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την ΑΟΝ ο κλάδος θα απορροφήσει τις ζημιές ενώ οι επενδυτές γράφουν στα βιβλία τους καλές αποδόσεις.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*