back to top
22.6 C
Athens
Σάββατο 30 Μαΐου 2026

Τα σχέδια των αντασφαλιστών για το 2019

της Ελενας Ερμείδου

Μέσα στο 2019, όπως διαφαίνεται θα υπάρξει περαιτέρω συγκέντρωση στο κλάδο των αντασφαλειών.  Κάποιοι αντασφαλιστές, σύμφωνα με πληροφορίες του IW θα γίνουν underwriters, κάποιοι θα συνεργαστούν με νεοφυείς insurtech επιχειρήσεις κυρίως για τα συμβόλαια περιουσίας, αλλά και κάποιοι θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως πρωτασφαλιστές και αντασφαλιστές.

- Advertisement -

To έδαφος έχει ωριμάσει και το 2019 θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον έτος για τις αντασφάλειες, το 2019. Στην σκακιέρα αναμένονται στρατηγικές κινήσεις όπου όσοι έχουν μελετήσει το περιβάλλον θα καταλάβουν θέσεις αρχηγών.

Από τις πλέον πιο ισχυρές αντασφαλιστικές στο χώρο, η Swiss Re, ήδη τοποθετημένη γερά απέναντι των στόχων στην αγορά σχεδιάζει να βρει τρόπους να αυξήσει τα κέρδη ποντάροντας στις αδυναμίες της παγκόσμιας (αντ)ασφασφαλιστικής αγοράς. Αυτό, παρά το γεγονός ότι οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα δηλώνει σε συνέντευξη του στους FT ο CEO Christian Mumenthaler. Με άλλα λόγια η Swiss Re εξετάζει ευκαιρίες για νέες εξαγορές, μεταξύ άλλων και στο τομέα των αντασφαλειών, καθώς στο πεδίο αυτό μπορεί να επιτευχθούν μεγάλου βεληνεκούς συνέργειες.

- Advertisement -

Όμως, η Swiss Re ψάχνει για εξαγορές και από το τομέα των πρωτασφαλίσεων με την Corporate Solutions.

Θέμα, ωστόσο σοβαρό είναι οι αποτιμήσεις. Οι σημερινές αξίες ορισμένων αντασφαλιστικών ξεπερνούν την πραγματικότητα και αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ολοκλήρωση των διαδικασιών Εξαγορών & Συγχωνεύσεων. Η ασυμβατότητα αυτή απομακρύνει την επίσπευση των διαδικασιών καθώς οι αξίες δεν αναμένεται να πέσουν σύντομα.

Σκεπτική ως τα εναλλακτικά κεφάλαια εμφανίζεται η Swiss Re, όπως άλλωστε έχει ειπωθεί και από το RVS 2018 στο Μόντε Κάρλο. Εκτιμά πως από τον περιορισμό διοχέτευσης κεφαλαίων στην αγορά από τους εναλλακτικούς επενδυτές κεφαλαίων θα ωφεληθεί η Swiss Re, μία και ορισμένα από αυτά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Η Swiss Re μπαίνει με ιστορική συμφωνία στην αμερικανική αγορά συντάξεων

Τι σηματοδοτεί το ντιλ 2 δισ. δολαρίων με την Athene για τη μεταφορά κινδύνου μακροζωίας

Η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επενδύσει σε εξαγορές και συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Στην Κύπρο το 17ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe το 2027

Ο ΣΑΕΚ, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αυτές τις μέρες συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Insurance Europe στις Βρυξέλλες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ