back to top
22.9 C
Athens
Τετάρτη 27 Μαΐου 2026

Τα σχέδια των αντασφαλιστών για το 2019

της Ελενας Ερμείδου

Μέσα στο 2019, όπως διαφαίνεται θα υπάρξει περαιτέρω συγκέντρωση στο κλάδο των αντασφαλειών.  Κάποιοι αντασφαλιστές, σύμφωνα με πληροφορίες του IW θα γίνουν underwriters, κάποιοι θα συνεργαστούν με νεοφυείς insurtech επιχειρήσεις κυρίως για τα συμβόλαια περιουσίας, αλλά και κάποιοι θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως πρωτασφαλιστές και αντασφαλιστές.

- Advertisement -

To έδαφος έχει ωριμάσει και το 2019 θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον έτος για τις αντασφάλειες, το 2019. Στην σκακιέρα αναμένονται στρατηγικές κινήσεις όπου όσοι έχουν μελετήσει το περιβάλλον θα καταλάβουν θέσεις αρχηγών.

Από τις πλέον πιο ισχυρές αντασφαλιστικές στο χώρο, η Swiss Re, ήδη τοποθετημένη γερά απέναντι των στόχων στην αγορά σχεδιάζει να βρει τρόπους να αυξήσει τα κέρδη ποντάροντας στις αδυναμίες της παγκόσμιας (αντ)ασφασφαλιστικής αγοράς. Αυτό, παρά το γεγονός ότι οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα δηλώνει σε συνέντευξη του στους FT ο CEO Christian Mumenthaler. Με άλλα λόγια η Swiss Re εξετάζει ευκαιρίες για νέες εξαγορές, μεταξύ άλλων και στο τομέα των αντασφαλειών, καθώς στο πεδίο αυτό μπορεί να επιτευχθούν μεγάλου βεληνεκούς συνέργειες.

- Advertisement -

Όμως, η Swiss Re ψάχνει για εξαγορές και από το τομέα των πρωτασφαλίσεων με την Corporate Solutions.

Θέμα, ωστόσο σοβαρό είναι οι αποτιμήσεις. Οι σημερινές αξίες ορισμένων αντασφαλιστικών ξεπερνούν την πραγματικότητα και αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ολοκλήρωση των διαδικασιών Εξαγορών & Συγχωνεύσεων. Η ασυμβατότητα αυτή απομακρύνει την επίσπευση των διαδικασιών καθώς οι αξίες δεν αναμένεται να πέσουν σύντομα.

Σκεπτική ως τα εναλλακτικά κεφάλαια εμφανίζεται η Swiss Re, όπως άλλωστε έχει ειπωθεί και από το RVS 2018 στο Μόντε Κάρλο. Εκτιμά πως από τον περιορισμό διοχέτευσης κεφαλαίων στην αγορά από τους εναλλακτικούς επενδυτές κεφαλαίων θα ωφεληθεί η Swiss Re, μία και ορισμένα από αυτά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Η Swiss Re μπαίνει με ιστορική συμφωνία στην αμερικανική αγορά συντάξεων

Τι σηματοδοτεί το ντιλ 2 δισ. δολαρίων με την Athene για τη μεταφορά κινδύνου μακροζωίας

Η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επενδύσει σε εξαγορές και συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μια αληθινή ιστορία από την Ελβετία για τις ζημιές εκατομμυρίων από καταστροφές

Τα διδάγματα από το Μπλάτεν και τα προβλεπόμενα στοιχεία για τις ζημιές του 2025 υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά τη σημασία του ελβετικού συστήματος

Ευρωπαϊκή έκθεση για το κλίμα: Με τον ταχύτερο ρυθμό υπερθέρμανσης παγκοσμίως η Γηραιά Ήπειρος

Ποιοι κίνδυνοι αυξάνονται σημαντικά για κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικές εταιρείες

Στη Vienna Insurance Group πέρασε η Ασφαλιστική της Νυρεμβέργης

Τι ανέφερε ο Hartwig Löger της VIG και ο Harald Rosenberger της Nürnberger

Allianz Commercial: Ο πόλεμος Νο 1 κίνδυνος πολιτικής βίας για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως

Eπιταχύνεται η ζήτηση για προγράμματα ασφάλισης έναντι πολιτικής βίας και τρομοκρατίας, αλλάζουν οι στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων εφοδιαστικής αλυσίδας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφαλίσεις αυτοκινήτων: Αυξημένη κατά 7,3% η παραγωγή το 2025

Η πρώτη εκτίμηση της ΕΑΕΕ για τους βασικούς δείκτες του κλάδου

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων ο Σπύρος Κροκίδης

«Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του ενισχύουν την ηγετική μας ομάδα και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον» δήλωσε ο CEO της εταιρείας Ν. Μακρόπουλος

Κλινική μελέτη δείχνει νέα δεδομένα για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα

Η πρωτοποριακή μελέτη CLIMEDIN αποδεικνύει ότι η τεχνολογία μπορεί να ενισχύσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των ασθενών

Όταν το κράνος φαίνεται άθικτο αλλά δεν προστατεύει πλέον!

Το θέμα ανέδειξε με ενημερωτική παρέμβαση η Apeiron Insurance Project

Sofos Insurance Agency: Ταξίδι επιβράβευσης πωλήσεων στη μεσαιωνική Μπριζ

Θρ. Σοφός: «Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, με συνεργασία και ομαδική δουλειά, απέδειξαν ότι μπορούν να επιτύχουν κάθε στόχο»