Απειλούν με «έμφραγμα» στη Μεσογείων τα οχήματα οδικής βοήθειας

Καζάνι που βράζει ο κλάδος των επιχειρηματιών Οδικής Βοήθειας καθώς διαβλέπουν τον αφανισμό τους με όλες τις συνέπειες που αυτό θα έχει στην αγορά εργασίας και την προβληματική εξυπηρέτηση των καταναλωτών που μένουν στον δρόμο με το όχημά τους.

Εκπρόσωποι της διοίκησης και μέλη του Σωματείου Επιχειρηματιών Οδικής Βοήθειας βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αναμένουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Στόχος τους είναι να αποσπάσουν την δέσμευση ότι δε θα εφαρμοστεί η τροπολογία που πέρασε το καλοκαίρι στην βουλή σύμφωνα με την οποία από τον νέο χρόνο για να λειτουργούν θα πρέπει να έχουν αποκλειστική συνεργασία με μία μόνο ασφαλιστική εταιρία (αντί πολλών που ισχύει σήμερα).

 Παράλληλα θα πρέπει να πληρούν και άλλες προϋποθέσεις όπως συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού αναλόγως με την περιοχή της χώρας που δραστηριοποιούνται, κάτι που αδυνατούν βέβαια να το εφαρμόσουν με αποτέλεσμα να σταματήσουν την εργασία τους.

Όπως αναφέρει στο IW ο αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Ιωάννης Βασιλειάδης «είχαμε λάβει προεκλογικά την δέσμευση ότι η τροπολογία αυτή που μας οδηγεί σε κλείσιμο της δραστηριότητάς μας θα καταργηθεί διότι είναι αντισυνταγματική παράνομη και καταχρηστική.

Και αναμένουμε να το δούμε στην πράξη. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό τότε είμαστε εδώ 120 οχήματα και περίπου 180 άνθρωποι και θα προχωρήσουμε σε εντονότερη διαμαρτυρία.

Ίσως να κλείσουμε και την Μεσογείων. Θα αποφασίσουμε με βάση τις εξελίξεις». Πρέπει να αναφερθεί ότι και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχει εκφράσει την αντίρρησή της για την τροπολογία αυτή και δεν θέλει να εφαρμοστεί.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*