Cyber Insurance για προστασία προσωπικών δεδομένων από την BROKERS UNION

Ο ρυθμός αύξησης των επιθέσεων ηλεκτρονικού εγκλήματος στις επιχειρήσεις και η εφαρμογή του νόμου GDPR για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, δημιουργούν  νέες συνθήκες  στην  ασφαλιστική αγορά. Εάν  λάβουμε και  υπ’ όψιν μας,  ότι σε διάφορες περιπτώσεις η δέσμευση των εταιρικών δεδομένων  μπορεί να οδηγήσει σε  παύση εργασιών και παράλληλα με την καταβολή προστίμων από τις ρυθμιστικές αρχές, η επιχείρηση ενδέχεται να μπει σε περιπέτεια και ίσως να φτάσει μέχρι και το κλείσιμό της.

Οι επιθέσεις στα Μηχανογραφικά συστήματα χαρακτηρίζονται πλέον ως ο «μοντέρνος τρόπος ληστείας» καθώς  ο σκοπός τους είναι η απαίτηση λύτρων.

Εάν ο «server» σας, για κάποιο λόγο τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν μπορέσετε να τον αποκαταστήσετε, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα? Εάν συνεχισθεί για δύο ή περισσότερες ημέρες? 

Τα Συνδικάτα των Lloyds του Λονδίνου, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ασφαλίζουν οποιοδήποτε κίνδυνο παγκοσμίως, έχουν θέσει  στη διάθεση της ασφαλιστικής  αγοράς  το πρόγραμμα «Cyber Insurance», ενώ η  BROKERS UNION δημιούργησε  ειδικό τμήμα ενημέρωσης,  εκπαίδευσης για την διαδικασία ανάληψης κινδύνου και επεξήγησης των όρων του συμβολαίου.

Το «Cyber Insurance»  παρέχει τις εξής δυνατότητες:

v Υποστήριξη από εξειδικευμένη ομάδα για αποτροπή της επίθεσης,  επαναφορά λειτουργίας του συστήματος και  προστασίας των δεδομένων. Εκπροσώπηση  και  στήριξη σε περίπτωση διακανονισμού των  λύτρων και κάλυψη της   οικονομικής ζημιάς.

v Κάλυψη των διοικητικών προστίμων, σε κάθε περίπτωση, που πιθανόν επιβληθούν από τις ρυθμιστικές αρχές.

v Νομική Προστασία σε περίπτωση που ο πελάτης εγείρει αγωγή για την διαρροή των δεδομένων του.

v Κάλυψη εξόδων δημοσίων σχέσεων,  υποστήριξη και αποκατάσταση της  φήμης της εταιρίας, σε περίπτωση δυσφημήσεως, λόγω ηλεκτρονικού εγκλήματος ή και διαρροής δεδομένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*