Άνοδος μεγεθών για την Allianz στο πρώτο τρίμηνο

Την ανοδική και συγχρόνως κερδοφόρα πορεία της συνέχισε και στο πρώτο τρίμηνο του 2009 η Allianz Ελλάδος, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, εξασφαλίζοντας λειτουργικά κέρδη 4 εκατ. ευρώ και παραγωγή ασφαλίστρων 53,8 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 5,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο κλάδος στην ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε άνοδο παραγωγής 2,88%, η Allianz Ελλάδος κατάφερε να βελτιώσει το μερίδιό της έναντι του ανταγωνισμού.
Η παραγωγή ασφαλίστρων συνολικά στις Γενικές Ασφάλειες αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2009 στα 23,2 εκατ. ευρώ, κατά 7,8% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, με την ασφαλιστική αγορά να αυξάνει τα μεγέθη της κατά 5,96%. Τέλος, η Allianz Ελλάδος εξασφάλισε στο πρώτο τρίμηνο του 2009 κέρδη μετά από φόρους αξίας 2,6 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του πρώτου τριμήνου του 2009, με βάση τα ΔΛΠ, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, έκανε λόγο για «κορυφαίες επιδόσεις εν μέσω αντίξοων οικονομικών συγκυριών, που ενισχύουν περαιτέρω την οικονομική θέση της εταιρείας, καθώς και την παρουσία της, αλλά και τα μερίδιά της στην ασφαλιστική αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*