ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ:Με έμφαση και νέα λογική στα προγράμματα υγείας

Σε μια εποχή που η ιδιωτική αγορά υγείας θεωρείται ακριβή και απευθύνεται στα ανώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας, με ταυτόχρονη δοκιμασία των ασφαλιστικών εταιρειών που γράφουν ζημίες στον κλάδο υγείας, η INTERAMERICAN αλλάζει τη λογική για τις καλύψεις, το κόστος ασφάλισης και τη διαχείριση. 

Η πρόταση της Interamerican ξεφεύγει από την λογική του να προτείνει ένα συγκεκριμένο προϊόν και επεκτείνεται σε ένα σύστημα ολοκληρωμένης κάλυψης της υγείας, που βασίζεται παράλληλα και σε νέα οργανωτική δομή.  Η φιλοσοφία των προγραμμάτων Medisystem της Interamerican, είναι ότι η συστηματική πρόληψη είναι πολύ πιο σημαντική από την θεραπεία. 

Τα προγράμματα MEDISYSTEM, έχουν ενσωματώσει αυτή τη φιλοσοφία, καθώς αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας, παρέχοντας εύκολη και άμεση πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας. Το Δίκτυο Υγείας MEDISYSTEM καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, διαθέτοντας εδώ και 10 χρόνια την απαραίτητη υποδομή, που εξασφαλίζει αυτή την πρόσβαση.

Μέρος της φιλοσοφίας των νέων προγραμμάτων είναι επίσης και το χαμηλό κόστος, ώστε να είναι προσιτά σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό, γιατί σε τέτοιου είδους προϊόντα το μέγεθος του χαρτοφυλακίου είναι κρίσιμο, για να μπορέσει μία ασφαλιστική εταιρία να διατηρήσει τα ασφάλιστρα σε χαμηλό επίπεδο. Το σύστημα παρέχει πρόσβαση σε
• Δίκτυο γιατρών, μέσα από συνεργασία με περισσότερους από 1.000 γιατρούς πανελλαδικά
• Δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων με την ένταξη 185 υπερσύγχρονων διαγνωστικών κέντρων
• Νοσηλεία, μέσα από το μεγαλύτερο ιδιωτικό δίκτυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, την πρότυπη κλινική Ημερήσιας Νοσηλείας του Ομίλου INTERAMERICAN (Αθηναϊκή Κλινική) καθώς και όλα τα δημόσια νοσοκομεία.
• Γραμμή Υγείας 1010, με προσωπικό που παρέχει όλο το 24ωρο και για όλο το χρόνο, απλές ιατρικές συμβουλές, οδηγίες για πρώτες βοήθειες και πληροφορίες για τους ιατρούς, τα διαγνωστικά κέντρα και τα νοσοκομεία του Δικτύου Υγείας.
• Άμεση Ιατρική Βοήθεια, που εξασφαλίζει την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών βοήθειας και την υγειονομική μεταφορά με ασθενοφόρο, ελικόπτερο ή αεροπλάνο.
Η ιατρική τα τελευταία χρόνια έχει προοδεύσει αρκετά, με αποτέλεσμα αρκετές θεραπείες που απαιτούσαν βαριά χειρουργεία και πολυ-ήμερες νοσηλείες, να γίνονται σήμερα με «νοσηλείες μιας ημέρας», ενώ αρκετές είναι και εκείνες που δεν χρειάζεται καν να γίνουν σε νοσοκομείο και μπορούν να γίνουν με ασφάλεια σε ένα ιατρείο. Η πρόοδος αυτή έχει προφανή οφέλη και για την ασφάλεια των ασθενών και για την ταλαιπωρία που υφίστανται, αλλά και για το κόστος της θεραπείας. 

Το βασικό πλεονέκτημα που έχουν τα καινούργια προγράμματα του MEDISYSTEM έναντι των παλαιότερων είναι ότι δίνουν την δυνατότητα στους ασφαλισμένους να ωφεληθούν από την πρόοδο της ιατρικής παρέχοντας καλύτερη κάλυψη και για τις νοσηλείες μιας ημέρας αλλά και για ιατρικές υπηρεσίες εκτός νοσοκομείου. 

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των νέων προγραμμάτων MEDISYSTEM είναι ότι αξιοποιούν με ευέλικτο τρόπο την δυνατότητα του ασφαλισμένου να συμμετέχει στο κόστος νοσηλείας, ώστε να μειώνονται τα ασφάλιστρα των νέων προγραμμάτων και έτσι να γίνονται τα προϊόντα αυτά περισσότερο προσιτά σε ευρύτερες ομάδες καταναλωτών.

Τα προγράμματα MEDISYSTEM είναι το Fit, το Smart, το Active και το Dynamic, καθώς και το ετησίως ανανειούμενο Smart & Active. Εκτός από το Smart & Active όλα τα υπόλοιπα προϊόντα είναι ισόβιας διάρκειας, αλλά όποιος ασφαλισμένος το επιθυμεί θα μπορεί να μεταφερθεί σε κάποιο ισόβιο πρόγραμμα μετά τη δεκαετία. 

Σε ότι αφορά στο κόστος, η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος ώστε να γίνει μια ασφαλής πρόβλεψη για το πώς θα έχουν διαμορφωθεί οι παράγοντες κόστους μετά από δέκα χρόνια. Πάντως είναι γενικώς παραδεκτό ότι τα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα ισόβια, όπως εξάλλου είναι και το Smart & Active σε σχέση με το Active που είναι ακριβώς ίδιο με μόνη διαφορά την ισοβιότητα.

Τα προγράμματα χαρακτηρίζονται από
> 20% μέχρι 40% φθηνότερο ασφάλιστρο σε σχέση με τα υπάρχοντα προϊόντα
> περισσότερες επισκέψεις σε ιατρούς                              
> απαλλασσόμενες δαπάνες και συμμετοχές που λειτουργούν υπέρ των ασφαλιζομένων
> κλιμακούμενη κάλυψη μητρότητας
> ανώτατα όρια κάλυψης που φθάνουν το 1 εκατ. ευρώ
> μεγάλη αύξηση στα επιδόματα για νοσηλεία σε κρατικό νοσοκομείο
> κίνητρα για χρήση άλλων φορέων ασφάλισης, συμπληρωματικά
> λιγότερες εξαιρέσεις στα συμβόλαια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*