Το «παιγνίδι» των συνεργασιών ανοίγει…

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αρχίζει να ωριμάζει. Και αυτό φαίνεται από την στάση των ιδιοκτητών των ελληνικών εταιρειών που χρόνια τώρα συζητούν, αναζητούν και «φλερτάρουν» με την ιδέα της συνένωσης των δυνάμεών τους και την δημιουργία σχημάτων ισχυρότερων που όχι μόνο θα τους εξασφαλίσουν την επιβίωση αλλά θα τους προσφέρουν και δυνατότητες να παίξουν ρόλο στις εξελίξεις και να πάρουν μερίδιο από την αναμενόμενη άνοδο των εργασιών της αγοράς.
Οι προσπάθειες προσέγγισης μέχρι πρότινος έπεφταν στο κενό. Και αυτό γιατί οι συζητούντες δεν έδειχναν πραγματική διάθεση να προχωρήσουν στις εξελίξεις και δεν έκαναν τις υποχωρήσεις που χρειάζεται ένας «γάμος». Η επιλογή τους ήταν μάλλον μακάβρια καθώς ως καπετάνιοι έδειχναν να μπαίνουν εν γνώσει τους σε θύελλα ρισκάροντας να χάσουν και το καράβι και το πλήρωμα.
 Το έναυσμα
Εσχάτως, οι εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αρχικώς με τον Παύλο Ψωμιάδη και στη συνέχεια με τον Φωκίωνα Μπράβο όπου τα «βρήκαν» με τους ιδιοκτήτες άλλων εταιρειών και έβαλαν στο αυλάκι εξελίξεις που ενδυναμώνουν την ελληνική πλευρά της ασφαλιστικής αγοράς καταδεικνύουν ότι κάτι αλλάζει.
Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο αυτές περιπτώσεις αποτελέσαν το έναυσμα. Εχει ανοίξει ένας δυναμικός κύκλος των συζητήσεων όπου όπως όλα δείχνουν στην περίπτωση που αποδώσει καρπούς θα αλλάξει τον χάρτη της αγοράς. Το παιχνίδι θα γίνει πιο σκληρό, οι ανταγωνισμός θα ενταθεί, και τα σχέδια των εταιρειών θα αναθεωρηθούν. Λιγότερες εταιρείες, ισχυρά ελληνικά σχήματα φαίνεται να δώσουν άλλη διάσταση στον μέχρι σήμερα άνισο ανταγωνισμό. Η αλλοδαπή πολυεθνική τεχνογνωσία θα έχει να αντιμετωπίσει νέα δεδομένα.
Οι συζητήσεις εξελίσσονται, οι ενδιαφερόμενοι πολλοί, και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο χάρτης της αγοράς ετοιμάζεται να αλλάξει όταν όλοι αναμένουν ακόμα να ανακληθούν άδειες λειτουργίας… Το παιχνίδι έχει άλλες μεταβλητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*