ΕΕΜΥΥ: Ακτινογραφία της πρωτοβάθμιας & επείγουσας φροντίδας υγείας

Τα αναλυτικά συμπεράσματα του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με κεντρικό τίτλο «Πρωτοβάθμια και Επείγουσα Φροντίδα Υγείας – Η Εμπλοκή των Νοσοκομείων» (Θεσσαλονίκη, 7-8 Οκτωβρίου 2016), δημοσιεύει η Ελληνική Εταιρία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ).

To κείμενο διαμορφώθηκε με βάση τις εισηγήσεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, λαμβανομένων υπόψη τόσο προγενέστερων προτάσεων όσο και παρατηρήσεων που προέρχονται από την πρακτική εμπειρία των Μελών της Συνεδριακής Επιτροπής. Σ’ αυτό συνοψίζονται οι παρατηρήσεις/προτάσεις της ΕΕΜΥΥ για:

  • την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας,
  • την επιτυχή οργάνωση της Προνοσοκομειακής Φροντίδας,
  • το αναγκαίο ειδικευμένο προσωπικό,
  • την αξιοποίηση των δυνατοτήτων e-health,
  • τις εργασιακές σχέσεις και το σύστημα αποζημίωσης,
  • τις πραγματικότητες, κοινωνικές πεποιθήσεις, περιορισμούς,
  • τις βασικές αρχές λειτουργίας.

Από τη συνεκτίμηση των προαναφερόμενων δεδομένων και αρχών, η ΕΕΜΥΥ καταλήγει στη διαμόρφωση της οργανωτικής της πρότασης, η οποία βασίζεται τρεις «πυλώνες»: α) Ενιαίος Φορέας Πρωτοβάθμιας / Επείγουσας Φροντίδας Υγείας, β) Βασική Οργανωτική Μονάδα, γ) Σημεία Αποκεντρωμένης Προσφοράς Υπηρεσιών.

«Το κείμενο δημοσιοποιείται ως έναυσμα ενός εποικοδομητικού διαλόγου που δεν θα αποβλέπει σε θεωρητικές αψιμαχίες, αλλά στη διαμόρφωση ενός γενικά αποδεκτού και πρακτικά εφαρμόσιμου Σχεδίου αναμόρφωσης της Εξωνοσοκομειακής Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, όπως και των πεποιθήσεων και προσδοκιών του πληθυσμού και των επαγγελματιών υγείας» σημειώνει ο Πρόεδρος της ΕΕΜΥΥ Γιώργος Στάθης.

Απώτερος στόχος του ΔΣ της ΕΕΜΥΥ είναι να διατυπωθεί μια πλειοψηφική πρόταση Πολιτικής Υγείας σε αυτόν τον τομέα. Στην κατεύθυνση αυτή το ΔΣ της Εταιρίας καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς και πρόσωπα να αποστείλουν τεκμηριωμένες απόψεις στο e-mail: info@eemyy.gr.

Δείτε τα αναλυτικά συμπεράσματαΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ_18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΜΥΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*