Χωρίς Δημόσιο Τεχνητό Νεφρό τα νότια προάστια της Αττικής

Μία απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται ενάμιση μήνα τώρα οι 22 αιμοκαθαρόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας, αφού για τις θεραπείες που τους κρατούν στη ζωή έχουν καταντήσει «ζητιάνοι» σε δημόσια και ιδιωτικά εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Όπως καταγγέλλει η 5μελής ΕΙΝΑΠ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, από τις 22 Απριλίου η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΕΝ) έχει ανασταλεί λόγω βλάβης στο κεντρικό μηχάνημα αντίστροφης όσμωσης. Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο πρόσθετη ταλαιπωρία για τους ήδη αδύναμους ασθενείς, αλλά και έξοδα.

Σε παρέμβασή της για το θέμα η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, υπογραμμίζει ότι «απαγορεύεται το κλείσιμο Τμημάτων των νοσοκομείων», τονίζοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση θα πρέπει να δίνεται άμεσα από τις Διοικήσεις.

«Ζητάμε από το υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε ν’ αντικαθίστανται έγκαιρα τα μηχανήματα πριν χαλάσουν και πριν εξαντληθούν τα ανταλλακτικά τους λόγω παλαιότητας» τονίζει σχετικά. «Ζητάμε από το Υπουργείο να δώσει άμεση λύση για την επαναλειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας, για σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών» συμπληρώνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*