Interamerican: Υπεραξίες 2,9 εκατ. ευρώ από την πώληση του μεριδίου της HSW

Σε 2,9 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι υπεραξίες που θα καρπωθεί η Interamerican από την πώληση του μεριδίου της στη HSW τον Φεβρουάριο. Ως γνωστόν, οι Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. προέβησαν στην αγορά από εταιρείες του Ομίλου Interamerican συνολικού αριθμού 3.037.000 μετοχών επί της μη εισηγμένης ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ή HSW), οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 3,91% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της. Το συνολικό τίμημα των μετοχών της HSW, ήτοι ποσό 4.555.500,00 ευρώ, καταβλήθηκε την ίδια ημέρα στις πωλήτριες εταιρείες.

Η κίνηση αυτή, εκτός από τις υπεραξίες που δημιούργησε στην Interamerican, διευκόλυνε τον ασφαλιστικό όμιλο ενόψει των Solvency II και τη λογιστική απεικόνισή τους. Τα Solvency II ουσιαστικά επιβάλλουν εμμέσως στις εταιρείες να διατηρούν όσο το δυνατόν μικρότερα χαρτοφυλάκια επενδύσεων σε non-core business, ενώ και φορολογικά θα είχε άλλη αντιμετώπιση απ’ ό,τι οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου.  Η κίνηση είχε εγκριθεί και από το ΔΣ του ομίλου στην Ελλάδα, αλλά και από την Achmea στην Ολλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρείες, τόσο η Interamerican όσο και η HSW, καταφέρνουν να διατηρούν και εταιρικές συνεργασίες σε θέματα ασφάλισης επιβατών, πληρωμάτων-προσωπικού και σκαφών (hull).

Ν. Σακ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*