«Παγώνει» την Πέμπτη το δημόσιο σύστημα υγείας

Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με τη νέα 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 7 Απρίλη. Κάλεσμα στον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα» τονίζει στο μήνυμά της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καλώντας σε άμεση κλιμάκωση και πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Εξίσου αποφασισμένη να ακυρώσει στην πράξη την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, επισημαίνοντας πως «Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει» και καλώντας, παράλληλα, σε προσυγκέντρωση στις 10.00 στο Υπουργείο Υγείας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ενώ στο δικό του μήνυμα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει πως θα συνεχίσει να αντιπαλεύει το αντι-ασφαλιστικό και το φορολογικό, από κοινού με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας τα επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*