Συμμετοχή του CEO της Ethos Media, κ. Κ. Ουζούνη, στην εκπαιδευτική δράση της AXA

Σεμινάρια ασφαλούς και οικονομικής οδήγησης από την AXA

[starbox]

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της AXA, επικεφαλής του οποίου είναι η κα Λένα Πλαΐτη, η εταιρεία διοργάνωσε μία πρωτοποριακή και σημαντική δράση ενημέρωσης 120 συνεργατών της στο νευραλγικό τομέα της ασφαλούς και οικονομικής οδήγησης.

Η δράση έλαβε χώρα από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα της Driving Academy στο δυτικό αεροσταθμό του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Η ημέρα ξεκίνησε με σεμινάριο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ασφαλή και οικονομική οδήγηση από τον κ. Θωμά Παπαπάσχο, διευθυντή της Driving Academy, στο οποίο παρευρέθηκαν και μέλη της ανώτατης διοίκησης της ΑΧΑ όπως ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Ελλάδος, ο Διευθυντής Δικτύων Διανομής, Νίκος Σακελλαρίου και ο Χαράλαμπος Αναστασιάδης, Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων και Marketingτης εταιρείας.

 

Οι 20 συμμετέχοντες της πρώτης ημέρας, δημοσιογράφοι, διοικητικά στελέχη και κορυφαίοι εθελοντές της AXA έλαβαν μέρος στις παρακάτω πέντε εκπαιδευτικές δράσεις:

– 1. Οδήγηση με αυτοκίνητο το οποίο είχε προσαρμοσμένο το σύστημα «ΑΡΑΧΝΗ» στους πίσω τροχούς, το οποίο προκαλεί ελεγχόμενη υπερστροφή κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου. Οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν οδηγίες ώστε να μπορούν με ασφάλεια να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους περιστατικά στο δρόμο
– 2. Εκπαίδευση σε στροφή με βρεγμένο οδόστρωμα και τρόποι αντιμετώπισης υπερστροφικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου
– 3. Εκπαίδευση στο απότομο φρενάρισμα πανικού με ταυτόχρονη αποφυγή εμποδίου
– 4. Αποφυγή εμποδίου με το όχημα να παραμένει εν κινήσει και ελιγμούς τύπου slalom
– 5. Εκπάιδευση οικονομικής οδήγησης σε διαδρομή δύο χιλιομέτρων που προσομοιάζει με κανονικές οδηγικές συνθήκες.

Όλοι οι συμμετέχοντες απεκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία, που θα τους βοηθήσουν στην πράξη αλλά και τους καταστήσουν «φάρους» μετάδοσης των πρακτικών αυτών στο άμεσο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ευχαριστούμε την AXA για την πρόσκλησή μας και για την έμπρακτή συνεισφορά της στο κοινωνικό σύνολο και αναμένουμε με αυξημένο ενδιαφέρον τις υπόλοιπες προγραμματισμένες δράσεις του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*