Χρηματοδότηση ασφαλιστικών συμβούλων

Αλλάζει η λογική χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας με τη χρήση των «Βάουτσερς».

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνάντηση που είχε προ ημερών με την Αναπληρώτρια υπουργό για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, έθεσε θέμα σχετικά με το χρόνο που διαρκούν τα «Βάουτσερς», τονίζοντας ότι η πεντάμηνη διάρκειά τους δεν επιτρέπει σε αγορές όπως η ασφαλιστική, το πρόγραμμα να προσφέρει ουσιαστικά οφέλη στις επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ένας υποψήφιος ασφαλιστικός σύμβουλος χρειάζεται περί τους τρεις με τρεισήμισι μήνες προκειμένου να εκπαιδευτεί και υπό αυτή την έννοια σχεδόν μόλις ολοκληρωθεί η προσαρμογή του στη θέση εργασίας, ουσιαστικά λήγει το πρόγραμμα χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ωφέλιμος χρόνος ώστε να προσφέρει με το έργο του στην επιχείρηση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά της κ. Αντωνοπούλου επισημάνθηκε ότι θα εξετάσει το ανωτέρω θέμα με την προοπτική αύξησης της διάρκειας των «Βάουτσερς» από τους πέντε μήνες που είναι σήμερα, στους 10.

Σημειώνεται ότι, χρήση του εν λόγω προγράμματος κάνουν στην ασφαλιστική αγορά, τόσο οι ασφαλιστικές εταιρείες, όσο και τα γραφεία διαμεσολάβησης, προκειμένου να καλύψουν διοικητικές ανάγκες, αλλά και να εκπαιδεύσουν νέους εργαζόμενους στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ασφάλισης με την προοπτικοί να αποτελέσουν μέρος της επόμενης γενιάς ασφαλιστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*