10 YEARS GAMA Global Hellas: Το συνέδριο των ρεκόρ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 15/6/2023,  στο Αμφιθέατρο Μιλτιάδη Έβερτ, το επετειακό εκπαιδευτικό συνέδριο “10 YEARS GAMA Global Hellas – 10 years celebrating knowledge”που διοργάνωσε η Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)  www.esape.gr σε συνεργασία με την GAMA Global Hellas www.gamahellas.com υπό την αιγίδα του ΕΕΑ, της ΕΑΕΕ και του ΕΙΑΣ.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 600 Συντονιστές & Διοικητικά Στελέχη Εταιρειών, καταγράφοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Φανή Θεοφανίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας της GAMA Global Hellas, προσφωνώντας τους επίσημους καλεσμένους και καλώντας για χαιρετισμό τον κ. Νίκο Μακρόπουλο (Αντιδήμαρχο Δήμου Αθηναίων), τον κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου (Πρόεδρο ΕΕΑ),  και τον κ. Νίκο Σωφρονά (Γεν.Δ/ντή ΕΙΑΣ).

Επίσης, προβλήθηκε ο βιντεοσκοπημένος χαιρετισμός του κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου (Πρόεδρος ΕΑΕΕ).  

Στην συνέχεια η κα Φανή Θεοφανίδου προσφώνησε τους εκπροσώπους των Gold Χορηγών  και καλώντας για χαιρετισμό τον κ. Νικόλαο Δελένδα (Γεν.Δ/ντή  Πωλήσεων, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προϊόντων EUROLIFE FFH) και κ. Θοδωρή Ζαχαρόπουλο (Senior Manager, Sales Performance NN Hellas).

Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης (Πρόεδρος GAMA Global Hellas) στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους για όλη αυτή την προσπάθεια που έκαναν σε αυτό το υπέροχο ταξίδι γνώσεων όλοι μαζί, καθώς και όλα τα Μέλη των παλαιών ΔΣ της ΕΣΑΠΕ & Board GAMA , την  Φανή Θεοφανίδου (υπεύθυνη επικοινωνίας GAMA Global Hellas) & την Ρούλα Τσεκουρλούκη (διοικητική υποστήριξη ΕΣΑΠΕ) για την αμέριστη υποστήριξή τους, τον Athan Vorila και όλους τους εισηγητές των συνεδρίων που τόσα χρόνια μοιράστηκαν μαζί μας τη γνώση τους και τέλος τον κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου (Πρόεδρο ΕΕΑ) που είναι πάντα δίπλα σε όλα τα Σωματεία,  σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία μας.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι,  «αυτό το συνέδριο είναι πολύ ιδιαίτερο, όχι μόνο γιατί κλείνει 10 χρόνια, αλλά γιατί κλείνει ένας κύκλος που τον σχεδιάσαμε πριν 10 χρόνια, ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ & ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ.  

Πιστεύω ότι, τα καταφέραμε, γιατί καταρχάς το πιστέψαμε. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις,  αν  πρώτα δεν το πιστέψεις.

Δεύτερον το «ζηλέψαμε», λίγο .. Όταν πήγα για 1η φορά στο Lamp στην Αμερική, ζήλεψα ότι, στην ίδια αίθουσα ήταν χιλιάδες άνθρωποι – θεωρητικά ανταγωνιστές – και μοιραζόντουσαν κάθε καλό που κάνουν στη δουλειά τους.

Και τρίτον, αποφασίσαμε ότι, για χατίρι του Οργανισμού και του στόχου μας, δεν υπάρχει ΕΓΩ, το πιο σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία μεταξύ συναδέλφων όταν από κοινού προσπαθούν να κάνουν κάτι.

 • Προτροπή, να συνεχίσετε και να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε χωρίς να πιστεύουμε ότι ποτέ φτάσαμε στο ανώτατο επίπεδο γνώσης.
 • Προτροπή, να μην υπάρχει τίποτα που να μας χωρίζει στην προσπάθειά μας να γινόμαστε καλύτεροι.
 • Προτροπή, όσοι δεν είστε μέλη, να γίνετε μέλη, να πάρετε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό από τις πλατφόρμες και όσοι είστε μέλη, να φέρετε άλλο ένα μέλος ο καθένας για να διαδώσουμε αυτή την προσπάθειά μας.

Το μέλλον εξαρτάται από αυτό που κάνουμε σήμερα!

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε».

Ο κ. Ιωάννης Τοζακίδης (Πρόεδρος ΕΣΑΠΕ) στην ομιλία του ευχαρίστησε και εκείνος από την πλευρά του όλη την ομάδα των ανθρώπων – εθελοντών – για την συνεχή υποστήριξή τους που ξεκίνησαν όλοι μαζί πριν από 10 χρόνια, με πρώτο Ομιλητή και στην συνέχεια θερμό υποστηρικτή και καλό φίλο τον κ. Athan Vorila.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι, «οι ευκαιρίες και η έμπνευση είναι σημαντικό συστατικό της δικής μας δουλειάς που έχουμε να κάνουμε με πολύ αγάπη.

Η  GAMA Global Hellas & η GAMA Global δεν είναι ένας Οργανισμός που θα δώσει απλά συνταγές.  Δίνει εκείνη την έμπνευση & την γνώση η  οποία χρειάζεται και μάλιστα σε λίγες σελίδες με μικρές περιεκτικές ομιλίες.

Το σημαντικό είναι,  φεύγοντας από ένα τέτοιο  συνέδριο  ο καθένας μας να κρατάει κάτι μαζί του.  Και αυτό είναι να αναρωτηθεί ο καθένας μας εάν σήμερα ή αύριο πρέπει κάτι να αλλάξω κάτι από αυτά που κάνω και είναι πολύ πετυχημένα πιθανώς. 

Ναι χρειάζεται, διότι οι εποχές αλλάζουν, αλλάζουμε και εμείς, ο κόσμος γύρω μας και πρέπει να γινόμαστε πιο απαραίτητοι. 

Σας υποσχόμαστε ότι, σήμερα θα δώσουμε μία πολύ μεγάλη γεύση και έμπνευσης και βέλτιστων πρακτικών, οι οποίες πιθανός θα βοηθήσουν πάρα πολύ.

Θα προβάλλουμε στα 10 χρόνια GAMA Global Hellas ένα βίντεο που προσπαθήσαμε μέσα σε 5 λεπτά να συμπυκνώσουμε όλα αυτά τα οποία συνέβησαν. Κάτι το αδύνατον, διότι το υλικό το οποίο υπάρχει είναι τεράστιο καθώς και το site έχει φοβερά στοιχεία μέσα.

Αξίζει τον κόπο όλη αυτή η προσπάθεια,  όπως αξίζετε και εσείς που υποστηρίζετε όλη αυτή την ενέργεια που προσπαθούμε να δώσουμε.

Όσοι είμαστε εδώ σήμερα,  είμαστε της αγοράς.  Δεν υπάρχουν τρίτοι, όπως πελάτες, υποψήφιοι πελάτες, η κοινωνία γενικότερα που πρέπει να μας ακούσει λίγο πιο οργανωμένα, λίγο διαφορετικά όχι μέσα από διαφήμιση.

Του χρόνου να είμαστε καλά, να γεμίσουμε ένα Αμφιθέατρο με 2000 κόσμο, που να είναι υποψήφιοι, να είναι φοιτητές, να είμαστε όλοι εμείς και να μιλήσουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ποια είναι η αποστολή μας, ποια είναι η δουλειά μας!».

Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν  :

 • η κα Bonnie Godsman (President GAMA Global), “10 years GAMA Global Hellas”
 • ο κ. Athan P.Vorilas (CLU,CMFC,CLTC, CEO & President, Lighthouse Financial Network, LLC),   “Build to Last”
 • ο κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου  (Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης) μαζί με την  κα Βιργινία Κόκιου (Νομική Σύμβουλος Ειδικού Γραμματέα – Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού), “Future is a mindset, not a timeframe”
 • ο κ. Ed Deutschlander (CLU®, CLF: Chief Executive Officer, North Star Resource Group), “Live συνέντευξη από Αμερική”
 • ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκουίζος –Ιαβέρης, “Η δύναμη του να συνεχίζεις”
 • η κα Dakota Brizendine (Managing Director, Commonwealth Financial Group), “The Art of Recruiting & Retaining the Modern Advisor”

Τα Μέλη του ΔΣ της ΕΣΑΠΕ κ.κ. Ιωάννης Τοζακίδης, Κωνσταντίνος Ρούσσης, Εμμανουήλ Πετρόχειλος,  Σωτήριος Κουφογεώργος, Αντώνης Αλεξίου, Γιώργος Ιορδανίδης και Σταύρος Σταυρόπουλος, νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου :

 • Το Board GAMA Global Hellas 
 • Το υποστηρικτικό προσωπικό της ΕΣΑΠΕ και της GAMA Global Hellas 
 • Τους Χορηγούς μας
 • Τις Αιγίδες
 • Τους συμμετέχοντες
 • GOLD SPONSORS ήταν οι εταιρείες: EUROLIFE FFH Ασφαλιστική & NN Hellas.
 • SILVER SPONSORS ήταν οι εταιρείες: CNP CYPRIALIFE, CNP ΖΩΗΣ,   Eurolife, GENERALI Hellas, GROUPAMA Ασφαλιστική, INTERAMERICAN. 
 • BRONZE SPONSORS ήταν οι εταιρείες: A.I.G., CROMAR Insurance Brokers LTD, INFOTRUST SA, PRIME Insurance και ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική.
 • SPONSOR: MEGA BROKERS SA.