Νέα εποχή… νέο λογότυπο για την ΕΑΕΕ

Στη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η ασφαλιστική αγορά και στον καθοριστικό ρόλο τον οποίο καλείται να παίξει η ιδιωτική ασφάλιση αναφέρθηκε ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου σε εκδήλωση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και όπου παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο της ΕΑΕΕ, το οποίο έχει ως στόχο να σηματοδοτήσει τον «αυξημένο» ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία και την οικονομία.
  
 
Όπως ανέφερε ο κ. Σαρρηγεωργίου η αγορά προχωρά σε μία περίοδο που ενισχύεται η αξιοπιστία της και η διαφάνεια στις συναλλαγές της. Επίσης το νέο θεσμικό πλαίσιο που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και το έργο της εποπτικής αρχής διασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό, την επάρκεια κεφαλαίων αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας. 
 
Στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του σύγχρονου περιβάλλοντος είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης είναι:
 
Βελτίωση του κλάδου αυτοκινήτων μέσω του νέου θεσμικού πλαισίου αλλά και των βημάτων που έχουν γίνει για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.
Ενεργοποίηση των ασφαλιστικών εταιρειών στο συνταξιοδοτικό σύστημα
Διάλογος με Δημόσιο για συνεργασία με δημόσια νοσοκομεία
Ανάγκη για το άνοιγμα του διαλόγου με την Πολιτεία για τη θέσπιση μηχανισμού ασφάλισης σεισμού. Το Δημόσιο δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις οικονομικές συνέπειες ενός σεισμού, ενώ η ιδιωτική ασφάλιση διαθέτει κεφάλαια, εμπειρία και τεχνογνωσία.
 
 
 Τέλος ανέφερε  ότι η Ιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητος σταθεροποιητικός παράγοντας για την κοινωνία και την οικονομία. Είναι θεσμικός επενδυτής με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα – στην ελληνική αγορά ήδη επενδύονται 11 δισ., ποσό που θα ενισχυθεί σημαντικά με την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς. 
 
Η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασε το νέο λογότυπο και την Ετήσια Έκθεση της Ένωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ τα ασφάλιστρα από πρωτασφαλιστικές εργασίες αναμένεται να φθάσουν το 2013 περίπου τα 4 δισ., μειωμένα κατά 9,3% σε σχέση με το 2012. Από αυτά, τα 2,3 δισ. αφορούσαν στις ασφαλίσεις κατά ζημιώ,ν ενώ το 1,7 δισ. στις ασφαλίσεις ζωής. Το ποσοστό μείωσης των ασφαλίσεων κατά ζημιών εκτιμάται στο -5,5%, ενώ των ασφαλίσεων ζωής στο -14,1% αντίστοιχα.
 
Την ετήσια Έκθεση της ΕΑΕΕ μπορείτε να δείτε εδώ
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*