We Insurance: Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση και ομαδικό πνεύμα

του Λάμπρου Ρόδη

Η κ. Στέλλα Βικτωράτου, τρίτη γενιά ασφαλιστικός πράκτορας, έχει αφήσει ήδη τη σφραγίδα της στον χώρο των ασφαλίσεων, δημιουργώντας το προσωπικό της “brand name”, την εταιρεία We Insurance. Μια επιλογή διόλου τυχαία, καθώς από την επωνυμία της φαίνεται ότι σε αυτήν κυριαρχεί η φιλοσοφία της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης και του ομαδικού πνεύματος.

Με προπύργιο την Αθήνα, αλλά και την Άνδρο, και με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, η δυναμική διευθύνουσα σύμβουλος είναι αποφασισμένη να κάνει το όραμά της πραγματικότητα, δίνοντας έμφαση στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και με συνεχή δέσμευση στην καινοτομία, την ασφάλεια και την υπευθυνότητα. Μια πορεία που το 2023 αποτυπώθηκε σε απόλυτα θετικό πρόσημο, αύξηση μεγεθών και τιμητικές διακρίσεις, καθώς η εταιρεία κατέγραψε, για άλλη μία χρονιά, πορεία ανόδου. Επιπλέον, βραβεύτηκε από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται –την Εθνική Ασφαλιστική, την Generali, την Ιντερσαλόνικα, την Ιnterasco και την Υδρόγειο– για την παραγωγικότητα και τη στρατηγική της και από το συνεργατικό σχήμα ΠΑΝΟΡΜΟΣ για τη διαχρονική συνεισφορά της στην ιδιωτική ασφάλιση.

Ο ασφαλιστικός κλάδος κομμάτι της ζωής της

«Ο ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας, επηρεάζοντας τόσο την οικονομική μας ασφάλεια όσο και την προστασία της οικογένειάς μας. Με προέλευση από μια ασφαλιστική οικογένεια, η επιλογή μου να ασχοληθώ με τον ασφαλιστικό κλάδο δεν ήταν απλά τυχαία. Τόσο ο παππούς μου όσο και οι γονείς μου με έμαθαν τη σημασία της ασφάλειας και της προστασίας των αγαπημένων μας ανθρώπων» θα μας πει η κ. Στέλλα Βικτωράτου. «Ολοκλήρωσα σπουδές στον ασφαλιστικό κλάδο με στόχο την εξειδίκευση και την καλύτερη κατανόηση του τομέα. Αναγνωρίζω την κοινωνική ευθύνη που έχει το επάγγελμά μας και πώς μπορούμε να συμβάλουμε θετικά στην κοινωνία. Η ασφάλιση δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό μου καθήκον, αλλά ένας τρόπος ζωής που επιδιώκει την προστασία και την ευημερία των ανθρώπων γύρω μου.

Το επάγγελμά μας αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη και την ευημερία της οικογένειάς μας, αλλά και για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Η ασφάλεια που παρέχουμε στους πελάτες μας δίνει την απαραίτητη ηρεμία και σιγουριά για να ασχοληθούν με τις δραστηριότητές τους χωρίς το άγχος των απρόβλεπτων κινδύνων», τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος της We Insurance.

«Ωστόσο, οι κίνδυνοι αυξάνονται και εξελίσσονται συνεχώς. Περιβαλλοντικοί και άλλοι φυσικοί κίνδυνοι απαιτούν νέες μορφές ασφάλισης και προστασίας. Εδώ εντοπίζεται η απαραίτητη ανάπτυξη και εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου, προσφέροντας λύσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες» θα μας πει.

Έμφαση στη διαπροσωπική επαφή και εξατομικευμένες λύσεις

Με παράδοση, λοιπόν, που πέρασε από γενιά σε γενιά, η We Insurance «καμαρώνει» για την προσωπική επαφή και επικοινωνία, τις εξατομικευμένες λύσεις, την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς και τη συνεχή στήριξη-ενημέρωση των πελατών ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους.

«Το επάγγελμά μας αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη και την ευημερία της οικογένειάς μας, αλλά και για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Η ασφάλεια που παρέχουμε στους πελάτες μας δίνει την απαραίτητη ηρεμία και σιγουριά για να ασχοληθούν με τις δραστηριότητές τους χωρίς το άγχος των απρόβλεπτων κινδύνων»

«Η διαπροσωπική επαφή είναι βασικό στοιχείο της εργασίας στον ασφαλιστικό κλάδο. Η τεχνολογία επιτρέπει την ευκολότερη επικοινωνία και διαχείριση των εργασιών, επιτρέποντάς μας να ανταποκρινόμαστε γρήγορα στις ανάγκες των πελατών μας. Επιπλέον, η ανάλυση δεδομένων μέσω της τεχνολογίας μάς επιτρέπει να προσφέρουμε πιο εξατομικευμένες λύσεις. Κατά συνέπεια, η τεχνολογία διευκολύνει τη διαχείριση των εργασιών και ενισχύει τη διαπροσωπική επαφή με τους πελάτες μας» μας απαντά η κ. Στέλλα Βικτωράτου.

«Νιώθετε ότι αυτή η αγορά έχει καταφέρει να αναδείξει τις δυνατότητές της;» τη ρωτήσαμε στη συνέχεια. «Πράγματι, υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις και πεδία βελτίωσης για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η ανάγκη για συνεχή προσαρμογή στην τεχνολογική πρόοδο, η επένδυση στην εκπαίδευση του προσωπικού, η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας των εταιρειών και η προώθηση της καινοτομίας είναι κρίσιμες παράμετροι για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της αγοράς» μας απάντησε.

Κίνητρα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Εβδομήντα και πλέον χρόνια διαδρομής έφεραν πολλές επιτυχίες στην We Insurance, καθώς, μεταξύ άλλων, η εταιρεία ασφαλίζει βιομηχανικούς και ατομικούς κινδύνους και διαχειρίζεται μεγάλο όγκο ασφαλίστρων σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Άραγε τι πιστεύει η κ. Βικτωράτου όσον αφορά τα κίνητρα που ζητάει ο κλάδος, θα γίνουν επιτέλους πραγματικότητα; Και τι την κάνει απαισιόδοξη προς αυτήν την κατεύθυνση; «Ναι, πιστεύω ότι τα κίνητρα που αναζητά ο ασφαλιστικός κλάδος μπορούν να υλοποιηθούν με κατάλληλη προσαρμογή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές» μας είπε. Και συνέχισε: «Οι κυριότεροι παράγοντες που θα με απογοήτευαν είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η ανεπάρκεια συνεργασίας, καθώς και η έλλειψη συνεκτικής πολιτικής που θα μπορούσε να δημιουργήσει αβεβαιότητα στον ασφαλιστικό τομέα. Το θέμα της έκπτωσης τουλάχιστον 50% στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ) είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για πολλούς πολίτες. Αυτή η πρόταση έχει εκφραστεί πολλές φορές στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου και της πολιτικής συζήτησης στην Ελλάδα» κατέληξε η κ. Στέλλα Βικτωράτου, διευθύνουσα σύμβουλος της We Insurance, μιλώντας στο IW και το IWtalks.

*Η Στέλλα Βικτωράτου γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Διοίκησης Επιχειρήσεων Αθηνών. Είναι πιστοποιημένη μεσίτρια ασφαλίσεων, μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Ισπανικά και έχει μετεκπαιδευτεί στο διετές πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών στο ΕΙΑΣ καθώς και σε ετήσια ασφαλιστικά προγράμματα στην Αγγλία και την Ολλανδία. Είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος από το 2009 και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου από το 2010.

 

Δείτε επίσης:

Η Στέλλα Βικτωράτου εφ΄όλης της ύλης στο IWtalks