Γ. Μούρτζος: Η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική επενδύει σε ανθρώπινες και φερέγγυες σχέσεις

Ψηλά στην ατζέντα της ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστικής βρίσκονται οι επενδύσεις στο ανθρώπινο δίκτυο πωλήσεων και η προσήλωση στην πελατοκεντρική φιλοσοφία, που θέλει τον ασφαλισμένο να απολαμβάνει προηγμένες υπηρεσίες, να αποζημιώνεται δίκαια και γρήγορα, όπως επισημαίνει o κ. Γεώργιος Μούρτζος από τη Διεύθυνση Marketing της εταιρείας, μιλώντας για τους στόχους και τις προσδοκίες για το 2023. 

Η ΔΥΝΑΜΙΣ στοχεύει, στην τιμολογιακή της πολιτική, να απορροφήσει, στο μέτρο του εφικτού, τα αυξημένα κόστη αποζημίωσης, και ταυτόχρονα να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά.

στην Έλενα Ερμείδου

iw? Ποια είναι η παρακαταθήκη που άφησε το 2022 στην ασφαλιστική αγορά; Τι έγινε το 2022 και ποιος ήταν ο αντίκτυπος στις εργασίες σας;

απ. Το 2022 έφερε, με τη σειρά του, σημαντικές αλλαγές στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλαγές που ξεκίνησαν ήδη το 2018 και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον. Νέοι νόμοι και κανόνες που καθορίζουν τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών και των διαμεσολαβούντων, ανακατατάξεις στις λίστες των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών ανά κλάδο, αξιοσημείωτες μεταβολές σε παραγωγικά μεγέθη και εποπτικούς δείκτες, επενδυτικές απώλειες, αλλά και μεγαλύτερη δυναμική στα κανάλια διαμεσολάβησης, είναι μερικές από τις πολυπληθείς και ταχύτατα συντελούμενες αλλαγές. 

Για τη ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΕΓΑ το προηγούμενο έτος θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένο. Πετύχαμε ανάπτυξη άνω του 11% και βελτιώσαμε σημαντικά την αναλογία Λοιπών Γενικών Κλάδων προς την Αστική Ευθύνη Αυτοκινήτων. Την ίδια ώρα, διασφαλίσαμε ένα πολύ καλό Τεχνικό Αποτέλεσμα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, υπό τη νέα διοίκηση, είχαμε δυναμική ανάπτυξη και εξασφαλίσαμε κερδοφορία, παρά τις γνωστές σε όλους μας δυσμενείς συνθήκες. Τα οργανικά αποτελέσματα και οι εποπτικοί μας δείκτες κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, και μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς το δυσμενές τοπίο του 2022, με την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τις γενικότερες γεωπολιτικές αναταραχές και εντάσεις, συνοδευόμενες από αρρυθμίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, η επιτυχία της εταιρείας μας είναι ακόμη πιο σημαντική. 

iw? Ποια θέματα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα σας το 2023;

απ. Πάγια επιδίωξή μας, και σαφώς αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, είναι να επενδύουμε πρωτίστως στην ανθρώπινη και φερέγγυα σχέση με τους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους μας. Η εταιρεία στηρίζει το ανθρώπινο δίκτυο πωλήσεων και, την ίδια ώρα, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην πελατοκεντρική της φιλοσοφία, που θέλει τον ασφαλισμένο να απολαμβάνει προηγμένες υπηρεσίες, να αποζημιώνεται δίκαια και γρήγορα, όταν χρειαστεί. Το 2023, και σε ό,τι αφορά στην πορεία των μεγεθών της ΔΥΝΑΜΙΣ, θα είναι επίσης μια χρονιά ανοδικής πορείας και ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους γενικών ασφαλίσεων. 

Η εταιρεία όχι μόνο φιλοδοξεί να διατηρήσει τα καλά της αποτελέσματα, αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω τα θεμελιώδη μεγέθη της και τα ήδη ψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και φερεγγυότητας στην ασφαλιστική αγορά. Στοχεύει, επίσης, στο να ενισχυθεί επιπλέον η αναγνωρισιμότητά της από το καταναλωτικό κοινό. 

iw? Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το 2023;

απ. Καταρχάς, η ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΕΓΑ, ως μια σύγχρονη και δυναμική ασφαλιστική εταιρεία, δεν μπορεί παρά να θέτει φιλόδοξους, αλλά πάντα ρεαλιστικούς και βιώσιμους, στόχους, συνδεόμενους με τις γενικότερες προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, οι οποίες, αναμφισβήτητα, εμφανίζονται ως θετικές. 

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η δυνατότητα διεύρυνσης της ασφαλιστικής βάσης (ακίνητα-επιχειρήσεις-επαγγελματική αστική ευθύνη και πολλά άλλα), η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου, η στιβαρή θεσμική εποπτεία, αλλά και η φερεγγυότητα των εταιρειών, που αυξάνει τη σιγουριά στο καταναλωτικό κοινό, υποδηλώνουν μεγάλη ανάπτυξη της αγοράς μας. 

Εμείς, απ’ την πλευρά μας, ως ΔΥΝΑΜΙΣ, σκοπεύουμε και αυτή τη χρονιά να έχουμε μια τίμια τιμολογιακή πολιτική, απορροφώντας, στο μέτρο του εφικτού, τα αυξημένα κόστη αποζημίωσης. 

Ταυτόχρονα, στοχεύουμε στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου μας, προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές και πληρότητα καλύψεων σε όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούμαστε. Φιλοδοξούμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της συμμετοχής του κλάδου πυρός και λοιπών κινδύνων στη συνολική σύνθεση του χαρτοφυλακίου παραγωγής μας και να διατηρήσουμε την κερδοφορία μας σε υψηλά επίπεδα. 

Φιλοδοξούμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της συμμετοχής του κλάδου πυρός και λοιπών κινδύνων στη συνολική σύνθεση του χαρτοφυλακίου παραγωγής μας.

Η διευρυμένη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων, σε συνδυασμό με το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, μας παρέχουν αναμφίβολα τα εχέγγυα επιτυχίας. Αισιοδοξούμε, συνεπώς, γιατί πιστεύουμε στον στρατηγικό μας προσανατολισμό και, φυσικά, στους ανθρώπους μας.

Πηγή: Περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*