Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ενοικιάζεις την εξοχική σου κατοικία; Τι ασφάλιση πρέπει να έχεις;

Μεγάλη ανάπτυξη γνωρίζουν οι ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα, ειδικά μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενοικίασης ακινήτων. Οι διακοπές σε εξοχικό ήταν ήδη μια σημαντική τάση πριν από την πανδημία, ωστόσο πλέον η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Σύμφωνα με μεγάλη ηλεκτρονική πύλη που ειδικεύεται στις ενοικιάσεις εξοχικών στην Ευρώπη, η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού αλλά και η μεγάλη προσφορά ακινήτων που παρέχουν υπηρεσίες που προτιμούν οι υποψήφιοι ενοικιαστές – φιλικό περιβάλλον για παιδιά, wifi, κλιματισμό, πισίνα – αποτελούν σημαντικούς παράγοντες της δημοφιλίας των ενοικιαζόμενων εξοχικών στη χώρα μας.

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι σε μεγάλο ποσοστό αυτές βρίσκονται κοντά σε παραλίες, για τις οποίες η χώρα μας φημίζεται ιδιαίτερα.

Εάν λοιπόν και εσείς έχετε επιλέξει να αξιοποιήσετε την εξοχική σας κατοικία κερδίζοντας ένα εισόδημα από την ενοικίασή της, είναι σημαντικό να προστατεύσετε την επένδυσή σας από τυχόν απρόοπτα.

Είτε ενοικιάζετε την κατοικία σας όλο το χρόνο, είτε για ορισμένους μήνες, η σωστή ασφάλιση του ακινήτου αλλά και η δική σας, ως οικοδεσπότη, είναι πολύτιμη!

Τι είδους ασφάλιση χρειάζεστε;

Η πρώτη και σημαντική ασφαλιστική κάλυψη αφορά φυσικά την προστασία της ίδιας της εξοχικής κατοικίας – του κτιρίου και περιεχομένου της – από ζημιές που μπορεί να προκύψουν από απρόοπτα γεγονότα. Συνήθως, λόγω της τοποθεσίας της (π.χ. κοντά σε δασικές ή παραθαλάσσιες περιοχές ή και σε απομακρυσμένα σημεία), η εξοχική μας κατοικία είναι πιο ευάλωτη σε κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν μικρές ή και μεγάλες ζημιές ή και ολική καταστροφή π.χ. πυρκαγιά, σεισμό, διαρροή νερών, πλημμύρα και άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα, και φυσικά, διάρρηξη και κλοπή. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσετε ότι το εξοχικό σας αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο την επίβλεψη του οποίου δεν μπορείτε να έχετε σε καθημερινή βάση.

Η δεύτερη σημαντική ασφαλιστική κάλυψη που πρέπει να έχετε υπόψη, εφόσον ενοικιάζεται το εξοχικό σας, αφορά την αστική σας ευθύνη ως οικοδεσπότη απέναντι στους επισκέπτες σας. Η ασφάλιση καλύπτει τις αξιώσεις για αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς ή και υλικές ζημιές που θα υποστούν αυτοί στο χώρο του ακινήτου σας κατά τη διαμονή τους, π.χ. τραυματισμό από ελάττωμα στο δάπεδο, από κακοτεχνία στο χώρο της πισίνας, κ.α. Ειδικά μάλιστα για τις εξοχικές κατοικίες όπου οι άνθρωποι (και τα παιδιά!) χαλαρώνουν ή δραστηριοποιούνται αρκετά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (π.χ. βεράντα, πισίνα), τέτοιου είδους απρόοπτα μπορεί να είναι πιο συχνά.

Τι σας προτείνει η Υδρόγειος Ασφαλιστική

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει εξειδικευμένα προγράμματα για την ασφάλιση της εξοχικής σας κατοικίας αλλά και της αστικής σας ευθύνης ως οικοδεσπότη εφόσον την ενοικιάζετε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Για την ασφάλιση της ενοικιαζόμενης εξοχικής κατοικίας:

Εφόσον ενοικιάζετε την εξοχική σας κατοικία όλο το χρόνο, η Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ασφάλισης ενοικιαζομένων καταλυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ενοικιαζόμενων εξοχικών κατοικιών. Περιλαμβάνει ένα σύνολο καλύψεων που εξασφαλίζουν το ακίνητο έναντι κινδύνων όπως πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα, διαρροές νερών, θραύσεις, κλοπή, ζημιές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κ.α.

Εφόσον χρησιμοποιείτε το εξοχικό σας κυρίως για ιδιοκατοίκηση και το ενοικιάζετε περιστασιακά, π.χ. για ορισμένους μήνες το καλοκαίρι, μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε το πρόγραμμα Home ΕΞΟΧΙΚΗ. Είναι ένα πλήρες πρόγραμμα για την ασφάλιση του κτιρίου και περιεχομένου της εξοχικής κατοικίας, με μεγάλο εύρος καλύψεων έναντι ζημιών (πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα, διαρροές νερών, κτλ.), ενσωματωμένη κάλυψη κλοπής καθώς και κάλυψη εξωτερικών βοηθητικών κτισμάτων όπως, π.χ., bbq, πέργκολες κτλ.

Περισσότερα στο ydrogios.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*