Προτάσεις Ασφάλισης για Φοιτητές

Το ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για κάθε άνθρωπο και την έναρξη μιας νέας περιόδου ανεξαρτητοποίησης, τόσο συναισθηματικής όσο και κοινωνικής. Οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες που ξεκινούν τη φοιτητική τους ζωή καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά νέων προκλήσεων και αλλαγών. Πρέπει να φροντίσουν για τον εαυτό τους, να διαχειριστούν τα οικονομικά τους και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Όπως σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής, η πρόνοια και ο προγραμματισμός παίζουν σημαντικό ρόλο όταν έλθει αυτή η στιγμή.

H ιδιωτική ασφάλιση έχει πολλές λύσεις να προσφέρει για την προστασία και την εξασφάλιση τόσο του ίδιου του φοιτητή όσο και της οικογένειάς του, κατά την περίοδο των σπουδών του.

H Υδρόγειος Ασφαλιστική προτείνει ασφαλιστικά προγράμματα που απευθύνονται είτε στην ευρύτερη οικογένεια είτε ατομικά στον ίδιο το φοιτητή, προνοώντας για συγκεκριμένες ανάγκες του, με ιδιαίτερα οικονομικό τρόπο.

Κάλυψη της νέας φοιτητικής στέγης (περιεχομένου)

Πρόκειται για σημαντική κάλυψη αν λάβουμε υπόψη ότι ο οικιακός εξοπλισμός ενός φοιτητή (έπιπλα, συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κτλ.) απαιτεί μια σημαντική επένδυση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και αν η φοιτητική κατοικία (κτίριο) είναι ασφαλισμένη από τον ιδιοκτήτη, οι ζημιές ή η κλοπή στο περιεχόμενο δεν καλύπτονται.

H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει τα κατάλληλα προγράμματα ασφάλισης για την ασφάλιση του περιεχομένου της φοιτητικής κατοικίας με πολύ οικονομικό ασφάλιστρο. Επιπλέον, στην Υδρόγειο Ασφαλιστική η κάλυψη αυτή παρέχεται μέσα από το πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης της μόνιμης κατοικίας της οικογένειας BESTHOME. Αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια που διαθέτει το πρόγραμμα για την κύρια κατοικία της, εκτός από τις υπόλοιπες καλύψεις που απολαμβάνει (πάνω από 30 καλύψεις για το σπίτι και τον ασφαλισμένο) και χωρίς έξτρα κόστος, καλύπτεται και για το περιεχόμενο της νέας φοιτητικής στέγης του παιδιού της. Οι καλύψεις περιλαμβάνουν ζημιές στο περιεχόμενο της φοιτητικής κατοικίας από πυρκαγιά, έκρηξη, φυσικά φαινόμενα, νερά/διαρροή σωληνώσεων αλλά και κλοπή και αστική ευθύνη του φοιτητή για ζημιές προς τρίτους/ γείτονες από πυρκαγιά.

Μία εξίσου σημαντική κάλυψη που σχετίζεται με τη φοιτητική κατοικία είναι η ασφάλιση της αστικής ευθύνης προς τον ιδιοκτήτη, για ζημιές από πυρκαγιά που μπορούν να προξενηθούν στο ακίνητο

Ασφάλιση υγείας για τον νέο φοιτητή

Ίσως είναι μία από τις καταλληλότερες στιγμές για τη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου υγείας, το οποίο θα προσφέρει στον φοιτητή οικονομική προστασία σε περίπτωση κάποιου προβλήματος στην υγεία του. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Λειτουργώντας συμπληρωματικά στο δημόσιο σύστημα υγείας, η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει στον νέο άνθρωπο μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως περισσότερες επιλογές και καλύτερες παροχές για την υγεία του (άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και σε ιδιωτικά κέντρα και νοσοκομεία, δυνατότητα επιλογής εξεταστικών κέντρων, νοσοκομείων και ιατρών, μικρότερους χρόνους αναμονής, κτλ.) αλλά και πιο ολοκληρωμένη κάλυψη και οικονομικότερο ασφάλιστρο, λόγω του νεαρού της ηλικίας.

*Ειδικά τα προγράμματα «Πλάνο Υγείας» της Υδρογείου Ασφαλιστικής προσφέρουν ένα μοναδικό προνόμιο: σταθερό ασφάλιστρο, χωρίς ηλικιακή αναπροσαρμογή, μέχρι την ηλικία των 20 ετών.

*Επιπλέον, και εφόσον πρόκειται για ασφαλιζόμενο παιδί εξαρτώμενο μέλος σε οικογενειακό συμβόλαιο υγείας, παρέχεται έκπτωση 20% στο ασφάλιστρο μέχρι και την ηλικία των 20 ετών, ή των 25 ετών, εφόσον το παιδί σπουδάζει.

Πρόγραμμα Προσωπικού Ατυχήματος για Φοιτητές

Ένα πρόγραμμα προσωπικού ατυχήματος παρέχει σημαντική προστασία και οικονομική υποστήριξη στον ίδιο τον φοιτητή και την οικογένειά του, σε περίπτωση ενός απρόοπτου ατυχήματος. Οι καλύψεις περιλαμβάνουν την περίπτωση απώλειας ζωής, μόνιμης ολικής ανικανότητας καθώς και κάλυψη ιατροφαρμακευτικών εξόδων από ατύχημα. Τα κεφάλαια κάλυψης και τα ασφάλιστρα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του ασφαλιζόμενου.

Γέφυρα Ζωής – Πρόγραμμα Προσωπικού Ατυχήματος με υπηρεσία Επείγουσας Αερομεταφοράς

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό ασφαλιστικό πρόγραμμα που ενδείκνυται ιδιαίτερα για φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν εκτός Αθηνών (εντός Ελλάδας). Με πολύ οικονομικό ασφάλιστρο (€30 το χρόνο), παρέχονται οι καλύψεις:

Οικονομική υποστήριξη της οικογένειας του ασφαλισμένου σε περίπτωση απώλειας αυτού από ατύχημα, με την παροχή κεφαλαίου €15.000.

Επείγουσα Αερομεταφορά, με συνοδεία ιατρού, σε περίπτωση ενός επείγοντος περιστατικού ασθένειας ή ατυχήματος, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής όπου βρίσκεται ο ασφαλισμένος.

Μεταφορά με ασθενοφόρο σε περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από το ΕΚΑΒ.

24ωρο συντονιστικό κέντρο βοήθειας για τις πρώτες συμβουλές αντιμετώπισης ενός ιατρικού συμβάντος, πληροφορίες για εφημερεύοντα φαρμακεία, νοσοκομεία και ιατρούς πανελλαδικά και άλλες υπηρεσίες.

Ασφάλιση Φοιτητών Εξωτερικού – Erasmus

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν με το πρόγραμμα Erasmus και παρέχει σειρά καλύψεων που αφορούν την περίπτωση προσωπικού ατυχήματος (απώλεια ζωής – μόνιμη ολική ή μερική ανικανότητα – ιατροφαρμακευτικά έξοδα – έξοδα επαναπατρισμού – δαπάνες μεταφοράς σωρού, από ατύχημα), την Προσωπική

Αστική Ευθύνη του φοιτητή καθώς και δαπάνες ταξιδίου (ολική απώλεια αποσκευών – δαπάνες λόγω καθυστέρησης άφιξης αποσκευών – δαπάνες λόγω καθυστέρησης αναχώρησης πτήσης). Τα ασφάλιστρα είναι ιδιαίτερα προσιτά και διαμορφώνονται ανάλογα με τον χρόνο παραμονής του φοιτητή.

Από το περιοδικό VOICE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*