Σταθερά στη κορυφή η MEGA BROKERS: Η ισχυρή ανάκαμψη το 2021 και οι φετινοί στόχοι

Μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας που είχαν σημαντικές επιπτώσεις στη καθημερινότητα όλων, η χθεσινή βραδιά ήταν μια καλή ευκαιρία για μια εκδήλωση «από τα παλιά».

Πάνω από 800 άτομα – παρουσία Συνεργατών, στελεχών της αγοράς και ανθρώπων της εταιρείας – είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο πλαίσιο της μεγάλης εκδήλωσης της MEGA BROKERS στην οποία βραβεύτηκαν οι διακριθέντες, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της περυσινής χρονιάς, οι στόχοι και οι εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου προλόγισε τη σχετική εκδήλωση, παρουσία κορυφαίων στελεχών της αγοράς τους οποίους ο πρόεδρος της MEGA Brokers, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε προσωπικά κατά την ομιλία του.

Στο οικονομικό σκέλος

Στα Οικονομικά Αποτελέσματα οι MEGA Ασφαλιστικών Πρακτόρων και MEGA Μεσίτες Ασφαλειών κατέγραψαν αύξηση 7,6% στο κύκλο εργασιών και συνολικά 3,86 εκατ. ευρώ

Τα καθαρά ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 54,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 50,6 εκατ. τη προηγούμενη χρονιά.

Τα μεικτά ασφάλιστρα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 69 εκατ. ευρώ και ανά κλάδο υπήρξε αύξηση 0,14% στο αυτοκίνητο, 20,91 % στο κλάδο Ζωής, 26,54% στους Γενικούς Κλάδους.

Η σύνθεση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

*62% κλάδος Αυτοκινήτου

*25% κλάδος Ζωής

*13% οι Γενικοί Κλάδοι

«Ξεπεράσαμε τους στόχους της στρατηγικής και φτάσαμε κοντά στο στόχο που είχαμε θέσει στο προηγούμενο συνέδριο (60% αυτοκίνητο – 40% Ζωή και Γενικές), είπε χαρακτηριστικά από τη πλευρά του ο αντιπρόεδρος Τάσος Χατζηθεοδοσίου υπογραμμίζοντας παράλληλα κάποια σημαντικά επίσης στοιχεία της περυσινής χρονιάς:

-Το 2021 αλλάξαμε portal κάτι που ικανοποιεί όλους τους Συνεργάτες. Είχαμε ανάπτυξη στο Κλάδο ζωής & υγείας και στο corporate

-Δώσαμε σημαντικά εμπορικά κίνητρα

-Κάναμε συνεργασίες με νοσοκομεία όπως το Hellenic Healthcare Group και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν συνεργασίες και με τους υπόλοιπους Ομίλους

-Έχουμε στο δυναμικό μας τον κ. Γρηγόρη Κουδούνη που εντάχθηκε στα Ομαδικά και μέχρι τέλος του χρόνου θα προστεθούν και άλλα στελέχη

-Φτιάξαμε ένα καινούργιο ηλεκτρονικό κατάστημα, το MEGAINSURANCE.GR

-Ξεχωρίσαμε για το εργασιακό περιβάλλον με τη σχετική πιστοποίηση του Great Place to Work

Οι στρατηγικοί στόχοι για το 2022

Σύμφωνα με τον κ. Τάσο Χατζηθεοδοσίου, μέχρι τέλος της χρονιάς το portal θα να είναι πλήρως λειτουργικό με τη παρουσία όλων των κλάδων ασφάλισης και τη δυνατότητα όλοι οι Συνεργάτες να μπορούν να δημιουργούν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα.

Σε οικονομικό επίπεδο, η διοίκηση θέτει ως στόχο ανάπτυξη 5,5% στο αυτοκίνητο , 15,5% στο κλάδο Ζωής, 14% στις Γενικές

Κατά τα άλλα, η εταιρεία ξεκινάει ένα μεγάλο εσωτερικό project με την αλλαγή του κεντρικού μηχανογραφικού συστήματος, ενώ στα πλάνα είναι να έχει αυξημένη διαφημιστική παρουσία σε social media και σε επίπεδο digital marketing και υλοποιούμε ένα νέο MyAccount για τους πελάτες

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως και για τη συμπαγή ομάδα της MEGA που λειτουργεί ως οικογένεια σημειώνοντας στην αρχή της ομιλίας του:

«Σκεφτήκαμε πως όσο καιρό και αν κρατήσει η πανδημία με όσο βαριές οικονομικές επιπτώσεις και αν έχει για τη MEGA, δεν θα φύγει κανείς ούτε θα μειωθούν οι αποδοχές

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας επηρεάστηκαν κυρίως από το κλάδο αυτοκινήτου εκείνη τη χρονιά, ο κλάδος Ζωής πήγε καλά όπως επίσης και στις Γενικές Ασφαλίσεις και το 2021 η ίδια ομάδα – που είναι συμπαγής – έβαλε τα δυνατά της είτε από το σπίτι είτε από το γραφείο και όχι μόνο κερδίσαμε το μικρό χαμένο έδαφος το 2020, αλλά το 2021 πήγαμε και σε ένα καλύτερο επίπεδο από το 2019»

 

Θερμές ευχαριστίες για τους Συνεργάτες από τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου – Στη κορυφή για 13 χρόνια η MEGA 

“Το δύσκολο δεν είναι να ανέβεις στη κορυφή αλλά να παραμείνεις και εμείς το κάνουμε εδώ και 13 χρόνια”, σημείωσε ο πρόεδρος της MEGA κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καλοσωρίζοντας τους Συνεργάτες της MEGA Brokers που όπως παραδέχθηκε αποτελούν το πιο “δυνατό κρίκο” της αγοράς. Ευχαρίστησε ονομαστικά τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ, τους CEOs και στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών με τις οποίες η MEGA έχει άριστη συνεργασία, όπως επίσης και τη νέα Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου.

Ειδική αναφορά έκανε και στους ανθρώπους της MEGA, συγχαίροντας ονομαστικά τους επικεφαλής των κλάδων (Ζωής, Αυτοκίνητο κ.α) και άλλα στελέχη που με την συνεισφορά τους δίνει ώθηση στις εργασίες της εταιρείας.

Μιλώντας περαιτέρω για τους στόχους και τις προοπτικές της εταιρείας, υπενθύμισε πως πέρυσι αγοράστηκαν τα νέα γραφεία στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν φιλόδοξοι στόχοι, ενώ στόχος παραμένει η περαιτέρω αναδιαμόρφωση του χαρτοφυλακίου. Από 62-38 σήμερα σε 50-50 (αυτοκίνητο – Ζωή/Γενικές) την επόμενη τριετία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “μαέστρος” όλης αυτής της προσπάθειας είναι πλέον ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου, δηλώνοντας ικανοποιημένος από ως πατέρας και πρόεδρος της εταιρείας για τα αποτελέσματα και την οργάνωση.

Μιλώντας για τις προοπτικές του κλάδου, τις σχέσεις με την Πολιτεία και τη τρέχουσα κατάσταση σημείωσε:

“Μετά από 12 χρόνια κρίσης είχαμε τις λιγότερες απώλειες, ενώ φαίνεται μια ανάκαμψη το τελευταίο διάστημα. Η Πολιτεία καταλαβαίνει σιγά σιγά πως η ασφαλιστική αγορά είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της χώρας. Όλες οι προκλήσεις όπως κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές, Υγεία, έχουν ανάγκη την αγορά μας. Δυσκολίες δε θα σταματήσουν να υπάρχουν αλλά τώρα θα είναι διαφορετικές. Εκτίμηση μου είναι πως και στη χώρα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες υποχρεωτικές ασφαλίσεις όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Εκτίμηση μου επίσης είναι πως είμαστε κοντά στην απόφαση της Πολιτείας να δώσει φοροελαφρύνσεις τόσο στα νοσοκομειακά όσο και στα αποταμιευτικά γιατι καταλαβαίνει ότι η ασφαλιστική αγορά είναι λύση για τη κοινωνία”, είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*