Συνάντηση Γ. Χατζηθεοδοσίου και προέδρων επιμελητηρίων με τον Περιφερειάρχη Αττικής

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου συμμετείχε σε συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη με Προέδρους Επιμελητηρίων Αθηνών και Πειραιώς, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια με τους εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων με αντικείμενο τη δρομολόγηση δράσεων στήριξης του επιχειρείν στην Αττικής, εν όψει του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027.

Στη  συνάντηση συμμετείχαν ο  Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Π. Ραβάνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Βουτσινάς, ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Παπαμανώλης-Ντόζας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ι. Σελίμης και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης. 

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν στους Προέδρους των Επιμελητηρίων αναλυτικά οι δράσεις επιχειρηματικότητας που προβλέπονται στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και συγκεκριμένα στο στόχο πολιτικής 1, οι οποίες εστιάζουν σε θεματικούς άξονες που σχετίζονται με:

  • Την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας
  • Την προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού
  • Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων
  • Την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού
  • Την ψηφιακή κατάρτιση και ψηφιακό εγγραματισμό πολιτών
  • Την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πανδημία

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Πατούλης κάλεσε τους Προέδρους των Επιμελητηρίων να υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα που λειτουργεί τις  προτάσεις τους, με στόχο την επεξεργασία και εξειδίκευσης τους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των δράσεων.

«Σ΄αυτή την προσπάθεια  που κάνουμε για τη στήριξη και  ανάταξη του επιχειρείν στην Αττική το οποίο δοκιμάζεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας, σας θεωρούμε στρατηγικούς εταίρους και συνοδοιπόρους», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και τόνισε πως στις προτεραιότητες της Διοίκησης της Περιφέρειας είναι η τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής της Αττικής.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, όπως επισήμανε στο επίκεντρο των πολιτικών που δρομολογεί είναι η οριστική διευθέτηση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, η ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και του θεματικού τουρισμού, αλλά και η επιτάχυνση υλοποίησης εμβληματικών υποδομών και έργων.

Παράλληλα, τόνισε και με δεδομένο ότι έχουμε περάσει σε μία νέα εποχή που «τρέχει» όπως είπε χαρακτηριστικά, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην παροχή κινήτρων και εργαλείων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσαρμογή της στη νέα εποχή. «Σας θέλουμε συμμάχους προκειμένου οι πολιτικές που χαράζουμε να είναι ουσιαστικά προς όφελος των επιχειρήσεων και να λειτουργούμε στοχευμένα και στρατηγικά, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν», σημείωσε.

Πηγή: eea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*