Στις πρώτες θέσεις τα Αμοιβαία Κεφάλαια του ΤΤ και των ΕΛΤΑ

Έτος διάκρισης αποτέλεσε το 2010 για την ΑΕΔΑΚ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των ΕΛΤΑ, καθώς τέσσερα από τα συνολικά επτά διαχειριζόμενα Αμοιβαία Κεφάλαια της εταιρείας κατέλαβαν κορυφαίες θέσεις στις κατηγορίες τους, ενώ παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά καταγράφηκε υπερδιπλασιασμός των υπό διαχείριση κεφαλαίων της, αντανακλώντας τη διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Τ.Τ. ΕΛΤΑ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχυπρόθεσμων Τοποθετήσεων Εσωτερικού κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε σύνολο 18 Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Η σταθερότητα σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική του απόδοση, αποτέλεσαν τις βασικές προϋποθέσεις ώστε να γίνει το μεγαλύτερο από πλευράς μεγέθους ενεργητικού Α/Κ στην κατηγορία των Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού και το πέμπτο μεγαλύτερο της εγχώριας αγοράς.

Την ποιότητα της ακολουθούμενης πολιτικής στη διαχείριση, πιστοποιούν οι κορυφαίες θέσεις που κατέλαβαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια Εσωτερικού της Τ.Τ. ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ. Ειδικότερα το Ομολογιών Εσωτερικού κατέλαβε την ΠΡΩΤΗ (1η) θέση μεταξύ των 23 ομοειδών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, το Μικτό Εσωτερικού την έβδομη (7η) θέση ανάμεσα σε 32 της κατηγορίας του και το Μετοχικό Εσωτερικού την πέμπτη (5η) θέση μεταξύ 51 συνολικά Μετοχικών Α/Κ.  

Σε μία χρονιά, όπου οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες οδήγησαν σε σημαντικές εκροές από το συνολικό ενεργητικό του κλάδου, η Τ.Τ. ΕΛΤΑ ΑΕΔΑΚ ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία στην εμπιστοσύνη των μεριδιούχων της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*