Η ΑΤΕ Ασφαλιστική ενισχύει την αξιοπιστία των υπηρεσιών της

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική συνεχίζοντας το έργο διαρκούς βελτίωσης της ποιότητας των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών της έχει εισάγει από πολύ νωρίς στη λειτουργία υπηρεσιακών της μονάδων το πρότυπο ISO 9001:2008, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα στον τομέα της Διαχείρισης Ποιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΤΕ Ασφαλιστική συνεχίζει να εμπλουτίζει το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητάς της με την ένταξη νέων υπηρεσιακών μονάδων. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009 έχει εντάξει στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ΙSO 9001:2008, ολόκληρο τον κλάδο Ασφαλίσεων Ζωής (Ατομικές & Ομαδικές Ασφαλίσεις) ο οποίος και έχει πιστοποιηθεί με επιτυχία από τον συγκεκριμένο φορέα πιστοποίησης (ΕΛΟΤ).

Σήμερα το πεδίο εφαρμογής του ΣΔΠ κατά ISO 9001:2008 στην ΑΤΕ Ασφαλιστική εντοπίζεται στις εργασίες των Μονάδων Αγροτικών Ασφαλίσεων, Πληρωμάτων Πλοίων, Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής και Ατυχημάτων, Ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας, καθώς και στην Εκπαίδευση Διοικητικού Προσωπικού  και Δικτύων Πωλήσεων.  
                                                   
Τo Σ.Δ.Π κατά ISO 9001:2008 επιθεωρείται συχνά από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ). Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2010, η ετήσια επιθεώρηση του ΣΔΠ της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΕΛΟΤ, η οποία και διαπίστωσε ότι ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001:2008.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρίας: «Η ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι ιδιαίτερα συνεπής στην υλοποίηση έργων αυτοματοποίησης των εργασιών της και βελτίωσης των διαδικασιών που εφαρμόζει. Ειδικά σε μία εποχή που η ασφαλιστική αγορά σύντομα θα κληθεί να λειτουργήσει στο απαιτητικό περιβάλλον του Solvency II, η ΑΤΕ Ασφαλιστική, με επίκεντρο τις ασφαλιστικές ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα, έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση έργων που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*