Γ. Μινέττας: Στόχος η αύξηση της παραγωγής για το 2011

Σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία ΜΙΝΕΤΤΑ Life πραγματοποιήθηκε η βράβευση των πιο παραγωγικών συνεργατών για το 2009, το πρώτο έτος λειτουργίας του κλάδου ζωής.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ.  Γιώργος Μινέττας, τόνισε πως «απόψε τιμάμε τους συνεργάτες μας που με την ακούραστη δουλειά και την αφοσίωσή τους βοήθησαν τη ΜΙΝΕΤΤΑ Life να αναπτυχθεί, ακολουθώντας πιστά το όραμα και τις αρχές μας. Όπως όλοι γνωρίζετε, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εφαρμογή μιας πολύ αυστηρής και απαιτητικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας στο χώρο των ασφαλειών. 

Η εταιρία μας έχει προχωρήσει ήδη σε όλα τα απαιτούμενα βήματα προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στην οδηγία Solvency II. Στο δυναμικό μας έχουν ενταχθεί εξειδικευμένα στελέχη που δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Επιπλέον ανέφερε ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανασύσταση όλων των τμημάτων της, ώστε να είναι έτοιμη γι’ αυτήν την πολύ σημαντική αλλαγή.

«Ο στόχος της εταιρείας», όπως δήλωσε, «για το 2011 είναι η περαιτέρω αύξηση της παραγωγής, με την ταυτόχρονη περαιτέρω εξυγίανση του χαρτοφυλακίου, επενδύοντας τόσο στον κλάδο ζωής όσο  Γιώργος Μινέτταςκαι στους Γενικούς κλάδους. 

Ήδη, στην τρέχουσα χρήση και κατά το πρώτο δεκάμηνο έτους 2010, παρατηρείται μια αύξηση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων κατά 17,50%, με προοπτική, σε ετήσια βάση, να υπερβεί το 20%, λόγω της προσέλευσης νέων συνεργατών και πελατών σε όλους τους κλάδους».

Η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Δ/ντρια της ΕΑΕΕ, από την πλευρά της ανέφερε ότι οι εργασίες στον κλάδο είναι πιο δύσκολες τώρα που ο κόσμος έχει οικονομικές δυσκολίες και οι ασφαλιστικές πρέπει να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για την Ιδιωτική Ασφάλιση. 

Μαργαρίτα Αντωνάκη«Η νέα Εποπτική Αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και το νέο αυστηρότατο σύστημα ελέγχου φερεγγυότητας (Solvency II)  που σύντομα εφαρμόζονται, ανεβάζουν πολύ τον πήχυ της αξιοπιστίας και των υποχρεώσεων ενώ παράλληλα ο νέος θεσμός του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής αποτελεί πρόσθετη εξασφάλιση για τους ασφαλισμένους» δήλωσε.  

Εν συνεχεία ο κ. Τάκης Καραλής, Σύμβουλος ανάπτυξης της Μινέττας LIFE, έκανε αναφορά στους συνεργάτες της εταιρείας επισημαίνοντας ότι «είναι κομμάτι της εταιρείας, είναι μέρος της εξέλιξης, είναι συμμετοχή στην επιτυχία και στο κέρδος. 

Ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες, ο συνεργάτης είναι εκείνος πού σαν κομμάτι του οργανισμού μπορεί με την ομαδικότητα να ξεπεράσει τις αντιξοότητες, και να δώσει και να πάρει τα καλλίτερα για αυτόν αποτελέσματα».

Τέλος, στην ομιλία του ο Κ. Χαχλαδάκης υπογράμμισε ότι «με την ΜΙΝΕΤΤΑ  Life  η εταιρεία άνοιξε νέα σελίδα, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με ρεαλισμό,  οπλίζοντας τη σκέψη με αισιοδοξία και προχωρώντας προσεχτικά  για τις προκλήσεις που δημιουργούνται χωρίς να παραγνωρίζουμε το σήμερα». 

Επιπλέον δήλωσε πως η εταιρεία θα παρουσιάσει σύντομα τα νέα της ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δημιουργίας  συμπληρώνοντας τα  Medical Gold και Diamond». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*